"Setře" Schwarzenberg u Moravce vládu za postoj k fiskálnímu paktu?

Praha - Vize politické a ekonomické pozice Česka v rámci Evropské unie budou řešit hosté diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. V křeslech vedle moderátora usedne například ministr zahraničí Karel Schwarzenberg nebo místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek, informovala mluvčí České televize Michaela Fričová.

"Hlavními hosty pořadu Otázky Václava Moravce Speciál, kde bude také publikum, budou v neděli ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředseda ČSSD a stínový ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a europoslanec Jan Zahradil (ODS)," informovala Fričová.

V publiku budou sedět také dva experti, kteří by se měli zapojit do diskuze, tentokrát to bude ekonom a člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) Pavel Kohout spolu s Radkem Špicarem, viceprezidentem pro hospodářskou politiku konkurenceschopnost ze Svazu průmyslu a dopravy. Všichni jmenovaní by se v průběhu dvouhodinové debaty měli věnovat zejména otázkám týkajících se současné Evropy. Řeč tak přijde na přínos členství v Evropské unii (EU), v minulých dnech často diskutovaný postoj Česka k fiskálnímu paktu i na výsledky aktuálního summitu EU, který se konal koncem týdne v Bruselu.

"Hlavními tématy budou také aktuální politické otázky a problémy jako jsou volby v Rusku, pokus o vyvolání nedůvěry vládě nebo reforma vysokých škol," dodala Fričová.

Pořad Václava Moravce bude vysílat Česká televize v neděli, hlavní část debaty potrvá od 12 do 13 hodin, diváci budou moci sledovat také její pokračování mezi 13.05 a 14. hodinou.

Související

Jan Hamáček

Dojde na úplný lockdown? Od ministrů přicházejí rozporuplné informace

Současné problémy s covidem by nebyly, kdyby se 1. září neotevřely školy. Ukazuje se, že školy byly silným zdrojem šíření nákazy. Kdyby k tomu datu nastal takzvaný lockdown, nový typ koronaviru by zmizel. V dnešním diskusním pořadu Partie na TV Prima a CNN Prima News to řekl vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).
Andrej Babiš

Babiš opět odmítl přijít k Moravcovi

Praha - Šéf hnutí ANO Andrej Babiš opět nedorazil do diskuzního pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Tam měl tuto neděli diskutovat s předsedou České pirátské strany Ivanem Bartošem. Babiš do studia nepřišel už letos v květnu uprostřed vládní krize.

Více souvisejících

ovm Karel Schwarzenberg

Aktuálně se děje

před 20 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

Putin se podivuje nad reakcemi na jaderné cvičení. Není to nic neobvyklého, jen výcvik, tvrdí

Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že plánované vojenské cvičení, které zahrnuje nácvik použití taktických jaderných zbraní, není ničím neobvyklým. Informuje o tom agentura TASR.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy