Klaus: Lidé dostávali víc, než na co stát měl

Praha - Nedávné krajské a senátní volby byly indikátorem pocitů občanů, řekl v neděli při projevu před udělením státních vyznamenání prezident Václav Klaus. Vládě se podle něj nedaří přesvědčit spoluobčany o její politice, za výsledky nemohou pouze média.

Prezident ale zdůraznil, že za výsledky voleb a frustraci obyvatel nemohou tolik současní vládní politici, ale lidé, kteří jim předtím dávali více, než na co stát měl. Možnost zlepšení fungování státu vidí Klaus ve snížení mandatorních výdajů.

Jako příklad úspěchu dal Slovinsko, kde se snížil počet ministerstev z 19 na 12. "Pokusme se o něco podobného a nezůstaňme jen u toho," dodal prezident, podle kterého vyšší zdanění firem i jednotlivců není efektivní. "Náš stát slábne a současně bobtná," myslí si hlava státu, která v neděli naposledy uděluje státní vyznamenání.

Stát podle prezidenta také přestává být autoritou pro nejmladší generaci.

Související

Andrej Babiš Glosa

Události Petra Nutila: Novoroční boj o euro, oddávající Babiš a Rajchl lanaří Vémolu

Naše planeta Země úspěšně oběhla další elipsu kolem Slunce, v pořadí už dvoutisící dvacátou čtvrtou, počítaje v nejpopulárnějším letopočtu současnosti. Pozemšťané toto oběhnutí oslavili jako vždy kolektivním opíjením, plašením zvířat a trháním si vlastních končetin skrze odpalování množství zábavní pyrotechniky. Hezky to dokazuje, že nemáme duševně daleko k racionalitě původních vynálezců ohňostrojů ve staré Číně, kteří je používali hlavně k zahánění zlých duchů. No nic. 

Více souvisejících

Václav Klaus Volby 2012

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy