Kubera z ODS: Heger lhal v přímém přenosu!

Praha - Populární senátor Jaroslav Kubera /ODS/ se opřel do ministra zdravotnictví Leoše Hegera /TOP09/. Důvodem je jeho boj proti kuřákům. Heger prý lhal v přímém přenosu.

Leoš Heger byl hostem pořadu Máte slovo na ČT. Řešila se tam problematika zákazu kouření v restauracích. Heger mimo jiné uvedl, že stát vybere od kuřáků na daních 20 miliard, ale o tři více dá na jejich léčení.

Kubera to označil za lež. "Ve skutečnosti stát vybere 80 miliard, to jen pan ministr si ke své cifře nepřipočetl některé daně. Mimochodem, kdyby to bylo takhle nevýhodné pro stát, už je kouření dávno zrušené. Na to dám krk. Ve skutečnosti je státní rozpočet na příjmech od kuřáků fatálně závislý, takže stát kouření jenom omezuje, ale neruší," míní šéf senátního klubu ODS.

Návrh ministra zdravotnictví počítá s úplným zákazem kouření v restauračních zařízeních. Podle mnoha politiků jde ale o zbytečný zásah do soukromí. Ve většině politických stran v parlamentu není na tomto tématu shoda.

Související

Leoš Heger, bývalý ministr zdravotnictví

S koncem nouzového stavu kolaps nenastane. Vláda jen straší lidi a politikaří, říká exministr Heger

Neprodloužení nouzového stavu v době koronavirové pandemie nevyvolá podle bývalého ministra zdravotnictví Leoše Hegera v zemi kolaps. „Zákon o ochraně veřejného zdraví může stanovit řadu restrikcí, aby nedošlo k úplnému chaosu. Vláda lidem nezdůraznila, že takovou gescí ministerstvo zdravotnictví disponuje. Místo toho kabinet politikaří a veřejnost jen straší, jaké katastrofické scénáře nás čekají, když nebudeme mít nouzový stav,“ říká pro EuroZprávy.cz Leoš Heger.

Více souvisejících

Leoš Heger Jaroslav Kubera

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Chorvaté si proti Španělům ani neškrtli. Všechny branky padly do přestávky

Jasný průběh měl první duel skupiny B, který proti sobě svedl dva giganty, Španěly a Chorvaty. Parta kolem Luky Modriče bude chtít na vstup do turnaje rychle zapomenout, neboť se proti jednomu z největších favoritů Eura na nic nezmohla. Do poločasu prohrávala 0:3, a když už měla šanci vstřelit branku z penalty, nejprve Petkoviče vychytal gólman Simón, aby se pak při dorážce sami připravili o gól předčasným vběhnutím do šestnáctky. Navzdory jasnému průběhu mají i tak Španělé nejspíše problém. Minimálně Morata totiž musel předčasně ze hřiště kvůli zranění.

před 2 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie

Euro 2024: Maďarům gól Vargy k bodům nestačil. Švýcaři si vybudovali dostatečný náskok už v první půli

Podobně jako v úvodním duelu evropského šampionátu Německa se Skotskem, i v druhém zápase skupiny A mezi Maďarskem a Švýcarskem nemuseli fotbaloví fanoušci čekat na první gól dlouho. Postarali se o něj Švýcaři, konkrétně zásluhou Duaha. A v prvním poločase nezůstalo jen u něj, ještě do poločasu zvýšil na 2:0 Aebischer. Právě díky skvěle odehranému prvnímu poločasu nakonec Švýcaři dokráčeli k výhře, přestože po přestávce snižoval Varga. V závěru totiž na konečných 3:1 zvýšil Embolo.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Volodymyr Zelenskyj, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Zelenskyj chce od summitu návrh míru, který se představí Moskvě

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu na probíhajícím mírovém summitu ve Švýcarsku řekl, že Rusku předloží návrh na ukončení války, na němž se shodne mezinárodní společenství. Neprozradil však, zdali by sám jednal s ruským protějškem Vladimirem Putinem.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Věřím, že se na summitu bude psát historie, prohlásil Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu dorazil na mírový summit k probíhajícímu konfliktu na Ukrajině, který hostí Švýcarsko. Zelenskyj zdůraznil, že se akce účastní zástupci zemí z celého světa. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy