Bitva o magistrát: Pražská ODS se nehodlá vzdát postu primátora

Praha - Pražská ODS nehodlá přistoupit na návrh TOP 09 a primátorského křesla se nevzdá, řekl na dotaz ČTK předseda klubu zastupitelů Ondřej Pecha (ODS). TOP 09, která v pondělí vypověděla občanským demokratům koaliční smlouvu, nyní žádá sedm křesel v radě včetně postu primátora. ODS by tak zbyly čtyři radní. Jako vítěz voleb měla TOP 09 dosud šest radních, ODS pět včetně primátora Bohuslava Svobody (ODS).

ODS podle šéfa klubu nesouhlasí s podmínkami smlouvy, kterou jim dnes TOP 09 předložila. O situaci bude vpodvečer jednat zastupitelský klub strany. Zároveň připravuje vlastní návrh koaliční smlouvy. Nad konkrétními body by se měla TOP 09 a ODS sejít patrně ve středu, řekl Pecha.Kromě postu primátora je ve hře také nové rozdělení gescí v radě. TOP 09 chce s ODS jednat do středy. Pokud nenajdou shodu, otevře se možnost pro další vyjednávání. Vedení pražské ČSSD opakovaně deklarovalo vůli se s nejsilnější stranou v zastupitelstvu dohodnout. V úvahu přichází mimo jiné menšinová vláda s podporou sociálních demokratů.

Související

Petr Fiala

Fiala prozradil, jak si představuje úspěch ODS v zářijových volbách

Premiér Petr Fiala (ODS) bude považovat za úspěch, pokud jeho strana v blížících se krajských a senátních volbách obhájí nynější mandáty a bude se podílet na vládě v co největším počtu krajů. Strana je podle něj v dobré kondici. Řekl to v pořadu Partie na stanici CNN Prima News.

Více souvisejících

ODS Bohuslav Svoboda top 09

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

včera

Čech měl spolu s Američany a Španěly zavraždit Madura. Počet zadržených roste

Venezuelské úřady v úterý oznámily zadržení čtvrtého Američana, který je podezřelý z údajného spiknutí proti prezidentovi Nicolásu Madurovi.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy