Nechtěl přistoupit na "vyhazov", tak byla ministrem Žákem "odejita" i jeho matka

Praha – Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák nadále dělá personální změny na ministerstvu, přestože po volbách ve funkci skončí. Jeden z vyhozených úředníků se však nechtěl tak snadno vzdát, nakonec však Žák vyhodil i jeho matku. Zprávu přinesla TV Barrandov.

Bývalý šéf právníků na ministerstvu Jakub Kopřiva patří mezi posledně vyhozené. Žák mu sdělil, že prostě nezapadá do jeho představy fungování ministerstva. Sám kopřiva se však domnívá, že byl odejit kvůli tomu, že je blízkým známým náměstka drážní inspekce Jana Kučery, kterého Žák nesnáší, protože jej vyrazil z inspekce. Žák ale pro TV Barrandov znovu odůvodnil odvolání tím, že byl Kopřiva nadbytečným, neboť postupně odstraňuje pozice vrchních ředitelů na ministerstvu.

Spory mezi oběma zmíněnými však delší dobu gradovaly. Pro časopis TÝDEN Žák uvedl, že je Kopřiva pouhý trafikant. Proti tomu se však úředník ohradil a sepsal otevřený dopis. Ministr poté vyhodil i jeho matku, popisuje situaci Kopřiva. Žák však trvá na tom, že se jednalo o odchod po vzájemné dohodě navazující na odchod do starobního důchodu.

Podle podřízených Žák vyhazuje zaměstnance ve velkém kvůli vyřizování účtů. Ostatně otevřený dopis, ve kterém Kopřiva popsal průšvihy, kterých se Žák dopustil, což ministrovi na popularitě tolik potřebné před volbami rozhodně nepřidalo. Žák se dle Kopřivy totiž vždy choval ve stylu, já jsem někdo a pro mě pravidla neplatí.

Zdeněk Žák se pro letošní předčasné volby do Poslanecké sněmovny objevil na kandidátce SPOZ v Praze.

Související

Karel Heřmánek, Josef Carda a Zdeněk Žák v inscenaci ART

Může jeden předražený obraz zničit dlouholeté přátelství?

Praha - Na letošního Silvestra si Divadlo Bez zábradlí připravilo českou premiéru hry s prostým názvem ART, jejíž autorkou je francouzská dramatička Yasmina Reza. Trojici ústředních postav ztvární Josef Carda, Zdeněk Žák a Karel Heřmánek, který je zároveň režisérem inscenace.
Milan Chovanec /ČSSD/, hejtman Plzeňského kraje

Chovanec tvrdě na Žáka: Dělejte něco, vozy ČD Cargo stojí v kopřivách

Praha - Sociální demokracie dnes slovy svého místopředsedy Milana Chovance vyzvala ministra dopravy v demisi Zdeňka Žáka, aby bezodkladně řešil situaci v ČD Cargo. Podle Chovance, který je stínovým ministrem dopravy, současný management situaci nezvládá a je čas začít hledat osobní odpovědnost u lidí, kteří ji neřeší.

Více souvisejících

Zdeněk Žák Ministerstvo dopravy

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí: Meteorologové letos poprvé varují před bouřkami. Hrozí do půlnoci

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy