Tejc "překvapivě" u Drtinové: Nečekám, že budu ministr vnitra

Praha – Jeroným Tejc byl na konci října znovu zvolen předsedu poslaneckého klubu ČSSD. Kvůli Lánské schůzce ale sklidil kritiku od spolustraníků a po několika dnech na svou funkci rezignoval. O svých politických plánech do budoucna dnes Tejc mluvil v Interview Daniely Drtinové.

Jeronýma Tejce dnes v čele poslaneckého klubu sociální demokracie vystřídal Roman Sklenák. „Teď už to mohu říct, byl jsem jedním z otců myšlenky, že Roman Sklenák by se mohl stát předsedou klubu. Proto jsem jej podpořil nejen před volbou ale i v tajné volbě," komentoval dnešní volbu Tejc, který je přesvědčený, že Sklenák bude dobrý předseda. Tejc přiznal, že se znají 15 let, protože jsou členy stejné místní organizace. „Nebylo to pro mě nic bolestivého, když jsem viděl právě jeho, jak přebírá štafetu. Život přináší různé situace a zkušenosti. A každá větší zkušenost se většinou draze platí," posteskl si poslanec nad svým odchodem z čela klubu.

„Odešel jsem, abych odblokoval situaci. Předseda se mnou mluví, komunikace ale není ideální," popsal svůj vztah s předsedou Sobotkou Tejc. Takový vztah mezi předsedou strany a předsedou poslaneckého klubu by podle něj nebyl ideální. „Důvod k rezignaci byly právě tyto spory. Osobní zodpovědnost za špatný volební výsledek byla až druhotná věc," řekl poslanec.

Tejc je také stínovým ministrem vnitra. Kvůli sporům se Sobotkou ale nečeká, že by se ministrem doopravdy stal. „Pokud vím, tak se se mnou nepočítá jako s ministrem. Bylo mi to řečeno prostřednictvím médií. Pochopil jsem to ale i z toho, že nejsem ani členem natož vedoucím toho vyjednávacího expertního týmu," uvedl v ČT bývalý předseda poslaneckého klubu. Dodal také, že se do žádných dveří dobývat nebude. „Předpokládám, že tady bude hrát loajalita větší roli než zkušenosti z minulých období. Ale to je věc na rozhodnutí předsedy strany," myslí si Tejc.

Související

Jeroným Tejc

Tejc je novým náměstkem pro boj proti korupci a pro vězeňství

Dosavadní politický náměstek ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO) Jeroným Tejc se stal jejím čtvrtým odborným náměstkem. Na starosti bude mít sekci pro boj s korupcí, pro agendu milostí, odškodňování a vězeňství. ČTK to dnes sdělila Lucie Machálková z tiskového oddělení ministerstva.

Více souvisejících

Jeroným Tejc Interview Daniely Drtinové

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy