Myslí to Babiš vážně? rýpnul si komunista

Praha – Nový ministr financí se dnes nechal slyšet, že nehodlá zvyšovat platy policistům, učitelům ani hasičům. Babiš zřejmě nezná jejich reálné platy, rýpnul do předsedy hnutí ANO poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček.

„Toto jeho vyjádření je v rozporu s názory jeho koaličního partnera ČSSD, který naopak s postupným navyšováním platů počítá," diví se komunista, který se domnívá, že si práce hasičů a policistů všichni váží jen ve chvíli, kdy jim teče voda do domů, nebo umírají lidé.

„Nevím, do jaké míry pan ministr Babiš zná, jaké je platové ohodnocení práce učitelů, hasičů a policistů, ale on ani nikdo z jeho blízkého okolí by tuto práci za ty peníze dělat určitě nechtěl," uvedl Ondráček s tím, že vyjádření Andreje Babiše je poněkud nešťastné.

„Ví pan ministr financí, že nástupní plat policisty je cca 15 tis. korun hrubého a se všemi příplatky mnohdy nepřesáhne částku 18 tisíc? Ví pan ministr, že hrubý nástupní plat vysokoškolského pedagoga se pohybuje kolem 20 tisíc korun?" zpochybnil Babišovy znalosti poslanec, který podle vlastních slov očekával, že tahle vláda bude více sociální než ta Kalouskovsko-Nečasova.

Komunista je takovým vývojem zklamaný. „Hned první vyjádření však ukazují, že asi nikoli. Z některých vyjádření nových ministrů učiněných jen pár dní či hodin před jmenováním nebo bezprostředně po něm mě trochu mrazí. Zatím to vypadá, že každý z ministrů si bude dělat a říkat co chce, a to bez ohledu na vládu jako celek," myslí si Ondráček.

Související

KSČM Komentář

Komunisté zase velí zemi. I když se neoslovujeme soudruhu a major Zeman nezáří z obrazovky

KOMENTÁŘ – Po zemi se opět rozlila rudá barva, která diktuje, jak národ bude žít. Komunisté bohužel opět převzali moc nad republikou, i když se tváříme, že nám nevládnou. Z kabinetu Andreje Babiše si KSČM udělala své rukojmí, které plní, co jim nadiktují. Jinak by sestava ze Strakovy akademie nic neprosadila. Stala se pouhými loutkami v rukou bolševiků, kteří zvláště v koronavirové pandemii rozhodují o dění ve státě, jemuž velí. A tak rozkazují, kdy žáci půjdou do školy, anebo že ožebračí armádu o deset miliard. Nikdy se nevyplatí je podceňovat, stále jsou nebezpeční. Už jen tím, že stále existují a nejsou postaveni mimo zákon.

Více souvisejících

Zdeněk Ondráček Andrej Babiš mzdy / platy

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 36 minutami

Aktualizováno před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 4 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

Na raketový útok odpovíme, vzkazuje Izrael. Pak čekejte zdrcující a ničivější reakci, reaguje Írán

Generální tajemník OSN António Guterres v úterý ostře odsoudil další eskalaci napětí na Blízkém východě po vypálení desítek balistických raket z Íránu na Izrael. Írán varoval, že pokud Izrael zareaguje nebo podnikne další útoky, íránská reakce bude drtivá a ještě ničivější. Izrael ale přesto slibuje odvetu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy