Komunistka přirovnala knížete, Nečase a Kalouska k Biľakovi: Všichni jsou zrádci

Praha - Se šokujícím přirovnáním dnes přišla poslankyně za KSČM Kateřina Konečná. Ta tvrdí, že Petr Nečas, Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg jsou podobní zrádci, jako nedávno zemřelý slovenský politik Vasil Biľak.

"Biľak byl zrádce, stejně jakou jednou doufám bude brát historie, že byli zrádci Nečas, Kalousek a Schwarzenberg za to, že odevzdali část území českého státu do rukou církve," tak zní dnešní vyjádření komunistky Konečné v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu k situaci kolem církevních restitucí.

Na dotaz šokovaného moderátora, jestli opravdu tyto politiky srovnává s Biľakem, dodává: "Já je nesrovnávám, já jenom říkám, že zradili národ. Pro mě byl Biľak stejným zrádcem, jako lidé, kteří předávají uzemí tohoto národa do rukou cizího státu."

Na poznámku, která podotýká, že zákon o církevních restitucích byl schválen demokraticky zvoleným parlamentem, a není tudiž možno vinit navrhovatele, komunistka dodává: "Mně nepřipadá v demokratickém režimu normální, že odsouzený poslanec je přiměn k tomu, aby nastoupil do poslanecké sněmovny jen proto, aby se mohl schválit nějaký zákon." 

Podle Konečné tedy vina padá na hlavu navrhovatelů zákona: "Oni ten zákon připravili a prosadili," tvrdí.

V rozhovoru se rovněž zmínila o současné koaliční vládě. Zkritizovala ji za to, že se nedokázala dohodnout na daních a dodnes neřekla, kde chtějí na své plány sehnat finance.

"Pro nás je to programové prohlášení spíše jakousi proklamací, kterou by možná někteří koaliční poslanci chtěli dělat, ale nevidíme tam to bé, tedy kde na to vezmou peníze," prohlásila poslankyně. Dále dodává, že ministr financí a premiér si musí naplánovat své výdaje, zvláště ve chvíli, kdy toho lidem tolik slibují.

Související

Více souvisejících

Kateřina Konečná (poslankyně KSČM) Petr Nečas koalice ANO, ČSSD a KDU-ČSL

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy