Jermanová připustila, že zrušit poplatky v nemocnicích byla chyba. Jsme noví a učíme se, omlouvá se

Praha – Místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová sklidila v posledních dnech kritiku především od opozice za to, jak řídí jednání. Kalousek jen využil situace, aby se dostal do médií, rýpla si do nejhlasitějšího kritika poslankyně hnutí ANO.

Hnutí ANO už prosadilo zákaz prodeje alkoholu na půdě Poslanecké sněmovny, teď chce také zastavit obstrukce, které prý zdržují v jednání o důležitých zákonech. „Snaha změnit jednací řád není snahou omezovat opozici. Chceme jen zabránit tomu, aby někdo na jednání předčítal telefonní seznam nebo listinu práv a svobod," narážela Jermanová v pořadu Interview ČT24 na chování Miroslava Kalouska.

Strana navrhuje omezit výstup poslanců na dvakrát deset minut. „To je dostatečně dlouhá doba, aby člověk stihl vysvětlit svoje stanovisku," říká místopředsedkyně sněmovny, které se nelíbí, že se kvůli některým poslancům jednání příliš protahují.

„Nikdy se nestalo, že by kvůli průtahům nebyl nějaký zákon schválen v čas, ale jeden den jednání stojí na platech asi půl milionu korun," dodala politička. Koaliční partneři zatím nezaujali jasné stanovisko. „Podpořilo nás už hnutí Úsvit. Čekám, že se k nám přidají jednotliví poslanci a ne celé strany," doufá Jermanová v to, že návrh bude uveden do praxe.

Místopředsedkyně sněmovny zažila perné dny. Nejprve ji poslankyně ODS zkritizovala za nevhodné oblečení ve sněmovně, následně ji Kalousek vyzval, aby byla spíše čestnou místopředsedkyní sněmovny, protože dělá často chyby. „Tahle kritika není oprávněná. Chování pana Kalouska mě mrzelo spíš jako ženu. Jako poslankyně se s tím musím srovnat," komentovala situaci Jermanová.

Zároveň ale připustila, že některé chyby hnutí ANO už udělalo. „Zrušení poplatků v nemocnicích byla chyba, jak se ukazuje a jak přiznal i předseda Babiš. Ale byla to součást koaliční smlouvy, tak to prostě je. Jsme noví a ještě se učíme," omlouvala chybné kroky své strany poslankyně.

Související

K volbám zamířila i Jaroslava Pokorná Jermanová

Vedoucí kanceláře Jermanové čelí obvinění v kauze smluv

V kauze pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě čelí obvinění někdejší vedoucí odboru kanceláře hejtmanky Hana Mastrini. Policie ji stíhá kvůli porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. Podle státní zástupkyně Gabriely Turkové se škoda pohybuje v rozmezí od jednoho do deseti milionů korun, uvedl dnes server Seznam Zprávy.

Více souvisejících

Jaroslava Jermanová (hnutí ANO) Miroslav Kalousek poplatky ve zdravotnictví

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy