Slonková si to od Babiše nezasloužila, píše Erik Best

Praha - Zpráva o konci Sabiny Slonové v čele MF Dnes vyvolala poprask a velké spekulace. Se svou troškou do mlýna přispěl i americký novinář Erik Best. Slonková podle něj zasluhovala lepší zacházení.

Před pár týdny guru české žurnalistiky Pavel Šafr obvinil v rozhovoru pro magazín Respekt, že Sabina Slonková nepracuje pro Andreje jen půlrok, kdy je v čele jeho deníku MF Dnes, nýbrž už přes 10 let.

Babiš měl být její skrytý zdroj, který ji pomáhal s kauzami v nejvyšších patrech politiky.

Nyní Slonková odešla z postu šéfredaktorky fakticky bez vysvětlení. Babiš ji přitom do svých novin uvedl jako důkaz, že noviny budou nestranné. Podle Besta byla odejita, ona sama řekla, že odchází pro neshody se zbytkem vedení MAFRA.

"Náhlý odchod jen po šesti měsících ve funkci vzbudil spekulace ohledně jeho pravé příčiny, ale málokdo si položil tuto pochopitelnou otázku: Dělala Slonková svou práci dobře? Ještě více než na jiných trzích žije v české žurnalistice přesvědčení, že investigativní reportér s kontakty a la Deep Throat nutně umí dobře psát, že redaktor umí dělat editora, že editor umí pracovat jako šéfredaktor, a že šéfredaktor umí vydávat noviny. Často však zafunguje Peterův princip a novinář postoupí na úroveň své nekompetentnosti," píše na svém webu Fleet Sheet Best.

Podle něj si Slonková poté, co pomohla připravit základy pro nepřátelské převzetí ČEZu Andrejem Babišem, zasluhovala rozhodně lepší zacházení.

Související

Více souvisejících

Erik Best (americký novinář) Sabina Slonková (novinářka) Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy