Zeman se ujal senátora Regece, bude placeným poradcem pro sport

Praha - Novým placeným poradcem prezidenta Miloše Zemana se stane senátor a bývalý cyklista Jozef Regec, který donedávna vedl senátorský klub Strany práv občanů, KSČM a Severočechů. Prezidentovi bude radit v oblasti sportu. Napsala to dnes Mladá fronta Dnes (MfD) s poukázala na to, že prezidentovými poradci se dosud stala řada bývalých ministrů Zemanovy a Rusnokovy vlády a členů hradní strany SPO.

Regec deníku řekl, že na Hradě vznikne expertní skupina, která se bude věnovat zejména financování sportu. "Myslím, že v tom mám přehled a mohu prezidentovi pomoci," dodal.

Podle MfD má nová funkce Regecovi nahradit vedení senátorského klubu, které po něm převzal Jan Veleba zvolený v březnu do čela prezidentské strany SPO.

Pokud se chcete o Regecovi dozvědět víc, určitě to nepůjde z jeho oficiálních stránek. Nejnovější poradce prezidenta má na svém webu oznámení „hacked by moncet.1".

V srpnu 2013 Regec vystoupil z ČSSD i z jejího senátorského klubu a vstoupil do SPOZ. Té hodlá pomoci v kampani před sněmovními volbami 2013, i když sám nebude kandidovat. Jako důvod odchodu z ČSSD uvedl nemožnost prosazovat své myšlenky, vyřazení ze stínové vlády a nejasné poměry ve vedení strany.

Po volbách do Poslanecké sněmovny, kdy SPOZ zcela propadla, vystoupil z jejich řad a požádal o znovupřijetí do klubu ČSSD v Senátu, aby si udržel předsednické křeslo Zahraničního výboru.

Do týmu Zemanových poradců už dříve podle médií zamířili bývalí ministři Rusnokovy vlády Jan Kohout, Jiří Cienciala a Vlastimil Picek a také lidé spojení se Stranou práv občanů nebo prezidentovou volební kampaní. Většina poradců pracuje pro Zemana bez nároku na honorář, napsala MfD.

Související

Vláda ČR

Vláda chce nová pravidla pro nominace prezidentských kandidátů. Řešila i Dukovany

Poslanci a senátoři už nebudou moci před volbami prezidenta republiky podpořit kandidaturu více než jednoho prezidentského kandidáta. Návrh na změnu zákona o volbě prezidenta republiky projednala vláda na středeční schůzi. Zabývala se také nezbytnými přípravami dopravní infrastruktury potřebnými k zahájení a následnému průběhu výstavby nových jaderných bloků v Dukovanech.

Více souvisejících

prezident čr Miloš Zeman Jozef Regec

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy