Babiš zuří: Za tuhle šaškárnu na kamery není opozice placená. Zvýšení daní ochrání občany

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve svém pravidelném facebookovém hlášení pustil do opozice, která podle něj v Poslanecké sněmovně při debatě o daňovém balíčku dělala jen „šaškárnu na kamery, lhala a nevěnovala se tématu“.

Babiš se na úvod pozastavil u učitelů, kteří se chystají stávkovat. „Tentokrát zdravím speciálně učitele, které burcují odbory, ať jdou do stávky. Přijde mi to naprosto nesmyslné a šílené. Učitelé stávkují? Co vede hnutí ANO ministerstvo školství, nerostou nikomu platy tak rychle, jako učitelům. Nikomu. Žádná profese nemá tak skvělý výhled a takovou jistotu dalšího růstu, jako právě učitel,“ tvrdí Babiš, podle kterého bude průměrný plat v roce 2021 bude 45.342 korun a u nepedagogů 26.263 korun. „O 50 procent víc než v roce 2017,“ poučuje šéf vlády.

Podle něj ale ani stávka nic nevyřeší. „Jsem strašně zklamaný přístupem odborářů, měli u mě vždycky prioritu, dostávali termíny z jednoho dne na druhý. Teď všechno pokazili. Stávka je úplně zbytečná, naše stanovisko nezměníme,“ vzkazuje.

Zkritizoval také opozici za to, že prý obstruovala, když se ve Sněmovně jednalo o vládním daňovém balíčku. „Těch 27 hodin naprostého nihilismu, během kterého vystupovali zástupci opozice a předčítali totální blbosti, naprosto nesouvisející s tématem, jsme mohli využít na projednávání a schvalování dalších užitečných zákonů. Ve frontě totiž čeká 67 vládních a 133 poslaneckých návrhů zákonů. Včetně těch opozičních! A to nepočítám mezinárodní smlouvy, zprávy a další věci, které jsou potřeba projednat,“ zlobí se Babiš. „Za to jsou poslanci placeni. Ne za šaškárnu, kterou opozice předváděla na kamery. Jeden jednací den stojí daňové poplatníky 5 milionů korun, jak už psala Alena Schillerová na Facebooku,“ pokračuje v kritice.

Opozici se nelíbí, že vláda zvýšení rodičovského příspěvku z 220 na 300 tisíc vláda svázala se zvýšením daní. Podle Babiše to ale jeho kabinet dělá pro lidi. „Hlavní cíl daňového balíčku je větší ochrana našeho národa před tvrdým chlastem, kouřením a hazardem. Tyhle věci jsou totiž čím dál dostupnější s tím, jak roste naše životní úroveň. Není absolutně žádný důvod, aby byly za babku a snadno dostupné i dětem z kapesného,“ zuří šéf hnutí ANO. „To, na čem opozice postavila svoje obstrukce, byla hlavně ta část daňového balíčku, kde řešíme způsob, jak se budou danit rezervy pojišťoven. Je to jen technikálie a proto vás tím nebudu moc zatěžovat,“ píše Babiš.

Podle něj ale vláda nakonec opozici stejně přetlačí. „Každopádně, jak už asi víte, navzdory všemu zdržování, exhibicím a lhaní do kamer, které opozice předváděla, my daňový balíček prosadíme. A už teď víme, že ve středu odhlasujeme vyšší rodičák, který je s balíčkem spojený,“ zopakoval to, co už slíbila na příklad i ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš učitelé rodičovský příspěvek Daně

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy