Češi jsou nechápaví? Z hnutí ANO přišla nálož kvůli Babišovi

Premiér Andrej Babiš je opět trestně stíhán v kauze Čapí hnízdo. Odstoupit ale nehodlá, a důvod k tomu nevidí ani někteří další členové ANO. Ti navíc tvrdí, že Češi vůbec nerozumí tomu, co se vlastně děje.

Trestní stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) v kauze Čapího hnízda pokračuje. Ve středu to oznámil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, který zrušil usnesení o zastavení stíhání.

Opozice Babiše následně vyzvala, aby zvážil odstoupení. Premiér ale vinu nadále popírá a rezignovat na post předsedy vlády nehodlá. A důvod k tomu nevidí ani jeho straničtí kolegové.

"Měli jsme trestně stíhaného premiéra, pak jsme ho chvíli neměli, teď to vypadá, že ho zase máme. Pro mě je důležité, jak se k tomu postaví v konečném výsledku orgány činné v trestním řízení," řekl v České televizi místopředseda hnutí ANO Petr Vokřál.

Připomněl také, že kauza původně začala 11 trestně stíhanými, pak jich bylo 7, poté 2 a možná nebude nakonec ani jeden. "Pro mě je důležité, jak se k tomu postaví v konečném výsledku orgány činné v trestním řízení," dodal.

Rozhodnutí státního zástupce respektuje, dodává ale, že to neznamená, že by byl premiér vinen. Proto nevidí důvod k tomu, aby odstoupil, a aby politici volali po jeho odchodu z premiérského křesla.

"Když slyším, že už hodinu a půl po skončení tiskové konference někdo někoho vyzývá, aby odstoupil, tak si myslím, že je to velmi laciný populistický krok," tvrdí.

Vokřál také tvrdí, že obnovení stíhání nebude mít vliv na stávající příznivce hnutí ANO, protože to co se stalo nechápou. "Veřejnost jako taková tomu dnešnímu kroku ani moc nerozumí, co se vlastně stalo, protože je to právně velmi složité," dodal.

Související

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Více souvisejících

Hnutí ANO Petr Vokřál (primátor Brna) Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 42 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Pásmu Gazy se nachází více válečného odpadu a trosek než na Ukrajině

V Pásmu Gazy se nachází více válečného odpadu a trosek než na Ukrajině, uvedl ve středu představitel Služby OSN pro boj proti minám (UNMAS) Charles Birch. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy