Gazdík nenavrhne odklad hlasování o spolupráci STAN a Pirátů, spor se podařilo vyřešit

Místopředseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Gazdík nenavrhne na dnešním zasedání celostátního výboru odklad hlasování o spolupráci s Piráty v parlamentních volbách v roce 2021. S vedením Pirátů se podle něj podařilo domluvit na komunikaci do budoucna. Gazdík to dnes uvedl na twitteru. Původně chtěl na základě vyjednávání o koalici ve Zlínském kraji hlasování o dva týdny odložit.

"S vedením Pirátů se dnes podařilo dohodnout na komunikaci do budoucna, aby nevznikaly problémy, jakým byl ten včerejší s koalicí ve Zlínském kraji. Nebudu tedy navrhovat odložení hlasování o spolupráci STAN a Pirátů pro volby 2021," uvedl Gazdík.

S vedením Pirátů se dnes podařilo dohodnout na komunikaci do budoucna, aby nevznikaly problémy jakým byl ten včerejší s koalicí ve Zlínském kraji. Nebudu tedy navrhovat odložení hlasování o spolupráci STAN a Pirátů pro volby 2021.

— Petr Gazdík (@petrgazdik) October 8, 2020

Ve středu Gazdík řekl, že Piráti zástupcům STAN při povolebním jednání lhali. "Naštvalo nás to, byl jsem v pondělí v Praze na vyjednávání s vedením Pirátů, kde nám bylo přislíbeno, že celostátní politika se projeví ve Zlínském kraji a Piráti nás budou brát jako preferovaného partnera. Na základě i toho jsme se rozhodli, že nepřijmeme nabídku ANO a nepůjdeme do koalice s ANO a tím nevystrnadíme Piráty z koalice," uvedl. Podle předsedy STAN Víta Rakušana je ale spolupráce v dalších 11 krajích po volbách velmi dobrá.

Ve Zlínském kraji by nakonec měla vládnout koalice ANO, Pirátů, ODS a ČSSD v čele s hejtmanem Radimem Holišem, krajským volebním lídrem ANO a starostou Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku. V devítičlenné radě obsadí ANO tři křesla, tři budou mít také Piráti, dvě ODS a jedno ČSSD. Subjekty ve středu ve Zlíně podepsaly memorandum o dohodě na koalici. V zastupitelstvu bude mít 24 ze 45 křesel.

Související

Petr Gazdík (STAN)

Balaš bude mít 16 poradců, na ministerstvo se vrací Gazdík

Ministru školství Vladimíru Balašovi (za STAN) bude se vzdělávací politikou pomáhat 16 poradců. Jsou mezi nimi například bývalí ministři školství za STAN a za ANO Petr Gazdík a Robert Plaga, zakladatel společnosti Scio Ondřej Šteffl a předsedkyně České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání (ČOSIV) Lenka Felcmanová. Na webu ministerstva to dnes uvedla jeho mluvčí Aneta Lednová.

Více souvisejících

Petr Gazdík Starostové a nezávislí (STAN) Česká pirátská strana Zlínský kraj politika

Aktuálně se děje

před 21 minutami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

Putin zvítězil, volilo ho přes 87 procent lidí, ukazuje první průzkum

Ruský prezident Vladimir Putin podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností suverénně obhájil mandát. Volit ho mělo více než 87 procent lidí, kteří odevzdali hlas. Účast u voleb hlavy státu v neděli překročila 65 procent. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy