Jihočeské Piráty povede do voleb Kolářík, jedničkou v Pardubické kraji je Ferjenčík

Jihočeské Piráty povede do parlamentních voleb v roce 2021 poslanec Lukáš Kolářík. Oznámili to Piráti v tiskové zprávě. Kolářík vzešel ze stranických primárek v regionu. Lídrem Pirátů byl i v roce 2017.

"Jihočeši mě už podruhé postavili do čela kandidátky, která bude v roce 2021 bojovat o sněmovnu. Získal jsem téměř devadesátiprocentní podporu, za niž děkuji všem, kteří ve mne vložili svou důvěru." řekl Kolářík.

"Pozici lídra vnímám jako velkou zodpovědnost nejen vůči krajskému sdružení, ale zejména vůči voličům. Chystám se postavit silný tým, který bude na podzim příštího roku útočit na vítězství ve volbách," dodal.

Kolářík je členem Pirátů od roku 2017. Absolvent střední oborné průmyslné školy ve Sněmovně usiluje především o změnu podmínek exekucí.

Piráty v Pardubickém kraji povede v podzimních volbách do Sněmovny poslanec Mikuláš Ferjenčík. Volba lídra se uskutečnila elektronicky, Ferjenčík získal 33 hlasů z 54. Na čelní pozici kandidoval jako jediný, uvedl v tiskové zprávě krajský mluvčí Pirátů Martin Saifrt.

Krajským lídrem byl Ferjenčík již v minulých volbách. V současnosti pokračuje rozprava a představování kandidátů, kteří budou kandidovat z druhého místa, uvedl Saifrt. Jsou mezi nimi místostarosta Chrudimi Aleš Nunvář, krajská a svitavská zastupitelka Libuše Vévodová, místopředseda krajského sdružení Vladek Vácha a bývalý předseda pardubické organizace Dominik Bečka. Volba začne 26. prosince.

Piráti chtějí příští rok kandidovat v koalici se STAN. Podle Saifrta je předběžná dohoda taková, že by se na kandidátce měli střídat vždy dva zástupci Pirátů a jeden za STAN.

Volby do Poslanecké sněmovny v roce 2017 V Pardubickém kraji vyhrálo hnutí ANO, získalo čtyři mandáty. Po jednom poslanci měli Piráti, KSČM, SPD, ČSSD. ODS a KDU-ČSL.

Související

Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.
Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 

Více souvisejících

Česká pirátská strana Lukáš Kolářík (Piráti) volby 2021 Jihočeský kraj Mikuláš Ferjenčík (Pirátská strana) Pardubický kraj

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 29 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

Ukrajinské tajné služby přiznaly atentáty na spolupracovníky Kremlu zodpovědné za válečné zločiny

Ukrajinské tajné služby vykonávají atentáty na lidi zodpovědné za válečné zločiny a útoky proti ukrajinským občanům. V rozhovoru pro soukromou ukrajinskou televizní stanici ICTV to řekl šéf Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) Vasyl Maluk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy