Kauza Jágr a vyznamenání pokračuje: Hokejista se dočkal politického zastání

Hokejista Jaromír Jágr, který čelil kritice za to, že z rukou prezidenta Miloše Zemana převzal 28. října na Pražském hradě státní vyznamenání, se dočkal zastání. Podporu mu vyjádřil třeba někdejší statutární místopředseda ČSSD a exhejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Jaromír Jágr a dalších 42 osobností v pondělí ve Vladislavském sále převzalo z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Obratem se dočkal ostré kritiky.

„Ten který nosil na dresu číslo 68 jako symbol okupace, ten který umí oslovit davy a pomoci svrhnout tuhle stébáckou, proruskou hrůzovládu teď servilně přijímá státní vyznamenání a kolaboruje,“ vzkázal Jágrovi bývalý moderátor České televize a někdejší mluvčí Úřadu vlády Jan Hrubeš.

„Je mi za něj stydno. Skvělý sportovec...ale mizerný člověk," dodal Hrubeš v příspěvku, který zveřejnil na sociálních sítích. Hokejista si to ale nenechal jen tak líbit a obratem mu odpověděl. „Vy, exredaktore ČT, nemáte právo nikoho soudit, to má jen Bůh – a to vy, jak jsem si přečetl váš názor, rozhodně nejste!“ napsal na Instagramu Jágr.

Nechápe také, proč jej Hrubeš označil za mizerného člověka. „Proč? Protože jsem si převzal státní vyznamenání, které věřím, že si zasloužím,“ nechápe naštvaný Jágr. !Bůh vám odpusť,“ vzkázal na závěr svému kritikovi.

Oceněného sportovce se zastal i sociální demokrat Jiří Zimola. „Jaromír Jágr si ocenění za zásluhy bezpochyby zaslouží. Je málo jmen, která lidem ve světě připomínají, že existuje nějaké Česko. Že se najde řada "malých" lidí, kterým se této cti nikdy nedostane a svou frustraci si tak musí vybíjet jeho urážením, se dalo čekat,“ tvrdí politik.

Podle něj totiž žijeme v zemi, kde člověka jeden den vyzdvihují do nebes, aby ho druhý den zatracovali. I proto poslal Jágrovi slova podpory. „Snad vás to, Jaromíre, neodradí a kvůli pár ubožákům nezanevřete na zemi, která si vašich zásluh váží!“ doufá Jiří Zimola.

Související

Jaromír Jágr

Jágr pod palbou kladenské radnice. Město nechce dát A-týmu Rytířů pětimilionovou dotaci

Stejně jako loni, i tentokrát bude muset hokejové Kladno hájit svou extraligovou příslušnost v baráži. A právě tato skutečnost vadí kladenskému městskému vedení natolik, že A-týmu kladenských Rytířů neposkytnou dotaci ve výši pěti milionů korun. Stalo se tak poprvé od roku 2011, kdy se město rozhodlo nezahrnout tuto dotaci pro kladenský A-tým do rozpočtu. Zároveň se přímo starosta města Milan Volf (Volba pro Kladno) nechal slyšet, že by měl Jaromír Jágr skončit v čele klubu. Legendární „osmašedesátka“ v úterý v reakci na to uvedla, že se ve středu se starostou Volfem setká osobně.

Více souvisejících

Jaromír Jágr Jiří Zimola státní vyznamenání 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 15 minutami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 8 hodinami

Změna času ovlivní i noční vlaky. České dráhy upozorňují na zpoždění

Letošní čtyřdenní velikonoční volno bude o hodinu kratší, než by mohlo být. Důvodem je změna času, kdy v noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas. České dráhy upozornily cestující, že noční vlaky tak naberou šedesátiminutové zpoždění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy