Neshody mezi Piráty. Ferjenčíkovi hrozí konec v čele mediálního odboru kvůli kampani

Piráti na vnitrostranickém fóru řeší možnost odvolání poslance Mikuláše Ferjenčíka z pozice vedoucího stranického mediálního odboru. Návrh podal člen pražského krajského sdružení a zastupitel Prahy 4 Adam Jaroš kvůli podle něj nevydařené kampani pro říjnové sněmovní volby. Ferjenčík považuje podnět dva měsíce před volbami za mimořádně nešťastný.

Jaroš mezi problémy řadí například to, že Piráti cílí mimo své voličské jádro, plán na start kampaně pro mladé lidi a seniory považuje za vytvořený na koleně. Kritizuje i bagatelizování zjevných problémů kampaně nebo Ferjenčíkovo "velmi nevhodné komentování práce novinářů".

V anketě ohledně projednání Ferjenčíkova odvolání bylo k dnešním zhruba 14:45 pro 63 Pirátů, proti 75, zdrželo se 14.

"Dva měsíce do voleb považuju tento podnět za mimořádně nešťastný. Místo změn v kampani, které jsou potřeba a které děláme, budu muset řešit vnitrostranickou komunikaci. Po volbách odpovědnost samozřejmě vyvodím, pokud nevyhrajeme, tak odstoupím," uvedl na fóru Ferjenčík.

Například poslanec Jan Lipavský je proti odvolání. "Aktuálně opravdu potřebujeme pracovat na kampani, nikoliv věnovat čas přepřahání. Účet vystavme po volbách," napsal. Negativně se vyjádřili také další poslanec Martin Jiránek nebo europoslanec Marcel Kolaja. Naopak europoslankyně Markéta Gregorová Jarošův návrh podpořila.

Podle Deníku N za Ferjenčíkem stojí i předseda strany Ivan Bartoš. "Za jeho prací stojím a má mou podporu i ve funkci vedoucího mediálního odboru strany. Rozhodnutí ohledně kampaně děláme kolektivně, neustále kampaň posunujeme a věřím, že se nám úspěšně podaří předat náš program voličům a ve volbách uspět," sdělil serveru.

Související

Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.
Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 

Více souvisejících

Česká pirátská strana Mikuláš Ferjenčík (Pirátská strana)

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy