ODS schválila koaliční dohodu Spolu i podobu kandidátek

Vedení ODS dnes schválilo koaliční smlouvu s lidovci a TOP 09 i kandidátní listiny pro letošní volby do Sněmovny. Předseda občanských demokratů Petr Fiala bude lídrem v Jihomoravském kraji, informovala ODS v tiskové zprávě. Kandidátky v Jihočeském a Královéhradeckém kraji zatím neprojednaly regiony kvůli problémům spojeným s pandemií covidu-19.

Uskupení Spolu, které vytvořily ODS, KDU-ČSL a TOP 09, v prosinci ohlásilo, že vypracuje koaliční smlouvu do konce ledna a program do konce února. "Kvůli špatnému vývoji pandemie nemoci covid-19 bohužel musíme pro tuto chvíli odložit slavnostní podpis koaliční smlouvy. Věřím ale, že až budou čísla v ČR lepší, může právě tento akt symbolicky odstartovat změnu k lepšímu v naší zemi," uvedl dnes v tiskové zprávě Fiala.

Výkonná rada ODS schválila koaliční smlouvu, ale i program a kandidátky. "Udělali jsme další velký krok k úspěchu v podzimních volbách do Sněmovny," uvedl Fiala. Šéf ODS bude celostátním lídrem koalice, stát bude v čele jihomoravské listiny.

V Praze bude jedničkou ODS poslankyně Jana Černochová, na poslance sázejí občanští demokraté i v dalších krajích. TOP 09 schvalovala kandidátky před týdnem, stranu povede do voleb předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která bude v čele společné pražské kandidátky Spolu před Černochovou.

 

Související

Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.

Více souvisejících

ODS Petr Fiala (ODS)

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vražda v Klatovech. Policie už v neděli dopadla podezřelé

Policie od nedělního večera vyšetřuje násilný trestný čin, který se stal v Klatovech v Plzeňském kraji. Případem se zabývají kriminalisté, zadrženy byly dvě podezřelé osoby. Obětí je podle dostupných informací senior. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy