Premiér Fiala v úterý navštíví Británii, bude jednat s Johnsonem

Premiér Petr Fiala (ODS) v úterý navštíví Británii. Kromě zasedání Visegrádské skupiny (V4 - Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko) s britským premiérem Borisem Johnsonem bude se svým protějškem jednat i bilaterálně. ČTK o tom dnes informoval úřad vlády.

V Londýně budou nejprve jednat samostatně premiéři zemí V4, poté je čeká plenární jednání společně s Johnsonem. Tématem bude zejména bezpečnost Evropy v souvislosti s válkou na Ukrajině a energetická a kybernetická bezpečnost.

Po obědě Fiala položí věnec u Památníku Bitvy o Británii a následně bude jednat se svým britským protějškem.

Fiala dosud v roli ministerského předsedy navštívil Slovensko a Brusel, kde zasedali lídři členských států Evropské unie. Únorovou cestu do Francie zrušil kvůli vnitropolitické situaci. Cesta předsedy vlády do Berlína na pozvání kancléře Olafa Scholze se podle informací ČTK přesune z tohoto měsíce na počátek dubna.

Související

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

Více souvisejících

Petr Fiala (ODS) Velká Británie

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy