Schillerová očekávala více senátorských mandátů pro ANO. Výsledek hodnotí pozitivně

Místopředsedkyně ANO Alena Schillerová očekávala, že opoziční hnutí získá víc senátorských mandátů, přesto vnímá výsledek senátních voleb pozitivně. "Musíme si uvědomit, že jsme bojovali proti pěti stranám. To je realita," řekla na dotaz ČTK. Poděkovala současně všem lidem, kteří přišli k volbám.

ANO získalo tři senátory, a bude tak mít v horní komoře celkem pět senátorů potřebných k založení vlastního stranického klubu. První kolo senátních voleb však ANO před týdnem vyhrálo a mělo své finalisty v 17 obvodech, přičemž již v prvním kole získal mandát Ladislav Václavec (ANO).

"Získali jsme tři mandáty a vzhledem k tomu, že nám druhá kola senátních voleb dlouhodobě nejdou, tak já se na to dívám pozitivně. Nejlepší výsledek mělo hnutí ANO v roce 2014, kdy jsme získali čtyři mandáty. Určitě jsme ale chtěli lepší výsledek, já osobně jsme čekala, že mandátů by mohlo být víc," uvedla Schlllerová, která je předsedkyní poslaneckého klubu hnutí. Mrzí ji neúspěch kandidátky ANO Ladislavy Brančíkové v obvodu Hodonín, která těsně prohrála s Evou Rajchmanovou (KDU-ČSL).

Související

Alena Schillerová

Vláda ANO a SPD? Podle Schillerové nepředstavitelné

Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu ANO, v pořadu České televize Otázky Václava Moravce (OVM) uvedla, že si nedokáže představit, že by hnutí ANO po příštích sněmovních volbách vytvořilo vládu s hnutím SPD. Tento názor podle ní "začíná probublávat" i v celém poslaneckém klubu.

Více souvisejících

Alena Schillerová Hnutí ANO Volby Senát ČR

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Převáží zbraně mezi Ruskem a KLDR. Loď, na kterou USA uvalily sankce, kotví v čínském přístavu

Čína umožňuje ve svém přístavu kotvit ruské nákladní lodi, na kterou USA uvalily sankce a která zřejmě převáží do Ruska zbraně ze Severní Koreje. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy