V Ústeckém kraji jedná vítězné ANO s ODS a Spojenci pro kraj

Na dnešek plánovaná schůzka lídrů ANO, ODS a STAN k možné koalici v Ústeckém kraji se nekonala. S lídry ANO a ODS se v Ústí nad Labem sešli zástupci Spojenců pro kraj. Dohromady by měly tyto strany v zastupitelstvu o 55 členech 29 členů.

Poslanec Jan Schiller, lídr ANO, dnes novinářům řekl, že se zástupci Spojenců pro kraj jednal o budoucím směřování kraje. "Spojenci nám řekli, že je zajímají věci kolem dopravy a kolem životního prostředí," uvedl Schiller s tím, že ho další schůzka čeká ve středu také s Piráty. "Abych věděl, jakým směrem, se partneři, kteří budou v zastupitelstvu, chtějí ubírat," řekl Schiller.

S hnutím STAN bude ANO a ODS vyjednávat rovněž ve středu. Lídr ODS Jiří Kulhánek dnes uvedl, že spojení ANO a ODS by mělo být definitivní. Uskupení hledají partnera k vytvoření koalice. Kulhánek řekl, že nezavrhuje žádnou variantu.

"Proběhlo jednání, více informací budeme mít ve středu," řekl ČTK lídr Spojenců pro kraj Jiří Řehák. Spojenci obsadí v zastupitelstvu čtyři křesla. Osobně si prý Řehák dokáže představit koalici s ANO a ODS, o všem chce ale mluvit nejprve se svými kolegy v uskupení.

Lídr STAN Filip Ušák ČTK řekl, že dnešní schůzka byla zrušena ze strany ANO. Hnutí STAN už dříve uvedlo, že nevstoupí do koalice s ANO a ODS, pokud bude mít ANO většinu v radě. Podle Schillera není tento požadavek překážkou k utvoření koalice.

ANO získalo v zastupitelstvu 17 mandátů, ODS osm a STAN sedm, dohromady by měli většinu 32 hlasů.

ANO před čtyřmi lety volby vyhrálo, skončilo nakonec v opozici spolu s ODS. Koalici vytvořili komunisté se sociálními demokraty a SPD-SPO.

Do zastupitelstva se nyní dostalo osm subjektů. Piráti mají šest mandátů, s pěti skončila SPD, Spojenci pro kraj, Lepší sever a komunisté budou mít po čtyřech zastupitelích.

Související

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.
Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

Více souvisejících

Hnutí ANO ODS Ústecký kraj krajské a senátní volby 2020

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy