Plzeňská práva se pomstila Pospíšilovi, byl vyškrtnut z vědecké rady

Praha - Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil už není členem vědecké rady plzeňské právnické fakulty. Oficiálně o tom ale neví, fakulta ho totiž o vyškrtnutí ze seznamu tří desítek odborníků ani neinformovala, píše v sobotním vydání deník Právo.

„Nebylo to na mou žádost. Nikdo mi to neoznámil, nikdo to se mnou nekonzultoval,“ řekl Právu Pospíšil. „Je to takové prazvláštní, i z lidského hlediska. Myslím si, že by od pana děkana bylo solidní, aby to těm, které z rady vyškrtne, alespoň sdělil,“ dodal Pospíšil.Podle opozice, stojící na škole vůči současnému vedení fakulty, jde jen o další krok, který má omezit vliv lidí z reformního křídla kolem Jiřího Pospíšila. „Většina z nich však na funkci ve vědecké radě raději rezignovala sama,“ uvedl zdroj Práva, který si přál zůstat v anonymitě.Děkan plzeňských práv Květoslav Růžička důvod vyškrtnutí neuvedl, jen potvrdil, že Jiří Pospíšil ve vědecké radě nyní nefiguruje.Pospíšil vykonával funkci děkana před Růžičkou a vyvedl fakultu z nejhlubší krize, která nastala, když se v roce 2009 provalily aféry s rychlostudenty. Současného děkana opakovaně kritizuje. „Možná to souvisí s mým vyjádřením v rozhlase, kde jsem uvedl, že se budu na příští vědecké radě ptát, proč bylo zrušeno jen dvanáct diplomů. Ale to je jen spekulace,“ podotkl v Právu ministr Pospíšil.

Související

Jiří Pospíšil

Pospíšil bude i jako pražský radní pobírat plat europoslance

Jiří Pospíšil (TOP 09) si k funkci náměstka pražského primátora pro kulturu a cestovní ruch nechá i mandát a plat europoslance, řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz a Hospodářské noviny (HN). Odměnu za funkci v Praze pošle zvířecím útulkům. V kumulaci funkcí problém nevidí. Také se vzdá postu předsedy správní rady Musea Kampa, nechce vyvolávat dojem střetu zájmů, dodal.

Více souvisejících

Jiří Pospíšil Školství

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy