Proti Dobešovi se postavila vlastní podřízená

Praha - Jedna z úřednic ministerstva školství - Marta Teplá - se postavila proti svému šéfovi Josefu Dobešovi (VV) kvůli plánu na vzdělávání menšin. Považuje jej za fanatický a nemravný, informovala v sobotu Česká televize.

Teplá veřejně vyzvala veřejné organizace, mezi nimi i Asociaci speciálních pedagogů, aby oficiálně vystoupily proti základním směrům této strategie.

Ministr školství se ke kritice odmítl vyjádřit, nevidí ji totiž jako závažnou. Naopak přímý nadřízený Teplé, náměstek Ladislav Němec, řekl, že ženu trest nemine. Strategii schválila v září česká vláda, a to jednomyslně. Jejím základem je pomoci zahrnout sociálně a zdravotně znevýhodněné děti do hlavního vzdělávacího proudu. Ministerstvo školství tvrdí, že v současnosti je přibližně pět procent dětí, které přicházejí do školy a potřebují speciální péči. Dvě procenta z toho se učí v normálním vzdělávacím proudu, zbylá tři procenta navštěvují speciální školy.

Cílem je přitom zařadit co největší počet těchto dětí do běžných škol. Sama Teplá se přitom na zpracování plánu podílela, upozornila ČT.

Související

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Praha - Ministerstvo školství se má omluvit Autoklubu ČR za poškození dobré pověsti a zaplatit mu 100.000 korun jako náhradu škody. Dnes o tom nepravomocně rozhodl pražský městský soud. Autoklub zažaloval ministerstvo a exministra Josefa Dobeše za oficiální vyjádření, podle nějž sdružení nakládá neprůhledně s financemi na motocyklový sport a nedostatečně pečuje o mladé talenty. Soud došel k závěru, že ačkoliv výroky učinil Dobeš, odpovědnost za ně nese stát.

Více souvisejících

Josef Dobeš Školství

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy