Anonym hrozí výbuchem v areálu Univerzity Pardubice

Pardubice - Univerzita Pardubice a celý areál v okolí vysoké školy bude v úterý 30. září uzavřena. Anonymně na tento den ohlásil výbuchu v prostorách univerzity. Volno budou mít žáci jedné základní a dvou středních škol.

"Kvůli bezpečnostnímu riziku budou v Pardubicích kromě univerzitních budov uzavřeny v úterý i školská zařízení v jejich blízkosti, kromě Základní školy Štefánikova také Střední zdravotnická škola v Černé za Bory a Obchodní akademie a Jazyková škola," uvedla Nataša Hradní z tiskového úseku magistrátu.

Policie prohledává budovy vysoké školy od úterý, zatím však bez výsledku.

Podle mimořádného opatření rektora opustí v pondělí 29. září do 15:00 všichni studenti, zaměstnanci a hosté Univerzity Pardubice budovy školy, aby mohla být dokončena policejní prohlídka a mohly být uzavřeny objekty, s výjimkou ubytovacích zařízení.

Koleje budou uvolněny a vyprázdněny v úterý do 7:00. Vnější prostory včetně objektů univerzity budou uzavřeny v 7:00 a střeženy policií. Provoz bude obnoven v úterý od 15:00.

Související

Více souvisejících

pardubice univerzity Školství

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy