Ať Zeman zůstane v Rusku i se Semelovou. Škoda, že nepozvracel korunovační klenoty, zpěvák si nebere servítky

Praha – Nezbavili jsme se politických špiček z minulého režimu, Babiš zaměstnává estébáky a Zeman i Klaus dělají ostudu. Zpěvák David Koller se při rozhovoru pro server Lidovky pěkně rozjel. Ostře se pustil do českých politiků.

David Koller zažívá velký comeback skupiny Lucie, navíc vydal sólové album. Některé písničky jsou inspirované aktuálním děním a politickou situací. Zpěvák při rozhovoru pro Lidovky vysvětloval, proč jeho tvorba vypadá právě takhle. „Když máme na Hradě rusofila, nemůžeme mluvit o minulosti. Tím spíš, když je to druhý rusofil za sebou," uvedl Koller s tím, že se nepovažuje za žádného politického aktivistu.

Některé věci mu ale přesto v české společnosti a především politice vadí. „Pořád jsme se nezbavili propojení politických a zákonodárných špiček s minulým režimem, který byl pro změnu ve spojení s KGB. Nemyslím si, že jsou to jenom fráze nebo strašení. Kdo kam patří, jsme mohli aktuálně vidět na ukrajinské krizi. Ti, kteří říkají, že Ukrajinci jsou fašisti, jsou sami buď manipulátoři, nebo lidé zmanipulovaní ruskými kecy. Každý desátý člověk u nás byl za minulého režimu v KSČ. Kolik bylo estébáků, se asi nedozvíme, ale sto až sto padesát tisíc jich být muselo," říká rázně zpěvák, podle kterého hodně takových lidí zaměstnává třeba také Andrej Babiš.

Ruský byznys prý zkorumpoval kdekoho. „Když si například bývalý prezident Klaus může nechat zaplatit svoje knihy firmou Lukoil, musí jít o velmi arogantního člověka. Dává tím najevo, že takováto společnost je vhodná k tomu, aby sponzorovala české prezidenty, a je vidět, jak má ty ostatní na háku," nelíbí se Kollerovi chování exprezidenta.

Zpěvák skupiny Lucie při prezidentské volbě podporoval Karla Schwarzenberga, na rozdíl od mnoha jiných ale nakonec uznal výhru Miloše Zemana. „Nakonec se projevil tím nejhorším buranským způsobem, jak se někdo může projevit. Už jenom tím, jak přišel z oslavy na ruské ambasádě ke korunovačním klenotům nalitej jako brok. Mně akorát bylo líto, že korunovační klenoty Miloš Zeman nepozvracel. Třeba by povstali blaničtí rytíři," říká drsně zpěvák, kterému se nelíbí ani plánovaná cesta prezidenta do Ruska. „Mohl by tam zůstat. A taky by s sebou mohl vzít Semelovou," vzkazuje směrem k Hradu Koller.

Ideálním prezidentem by podle něj byl někdo, kdo není spojený s minulým režimem. „Hlavně by bylo dobré, kdyby nebyl jako pan Vladimír Dlouhý z Prognostického ústavu. Kterého teď budou do prezidentské volby cpát bývalí komunisti," uvedl Koller a dodal, že dobrým kandidátem by mohl být ekonom Tomáš Sedláček. „Rozumí věcem, které dělá. Jak ho znám, není to žádný vejtaha ani populista," dodal zpěvák.

Související

Mirai Navrátil

Koller, Mirai a další osobnosti české kultury pomáhají Ukrajině

Stále častěji se na sociálních sítích objevují příspěvky, že i známé osobnosti se rozhodli pomoci Ukrajině. Tím bezpochybně dokazují, že česká kulturní sféra "stále žije", pomáhá a zastává své místo, na které se možná během pandemie i poněkud zapomnělo. Jména jako David Koller, Mirai Navrátil, Jakub Ryba jistě mluví za vše.

Více souvisejících

David Koller Miloš Zeman Václav Klaus

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 29 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 6 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Válka v Gaze způsobuje strašné lidské utrpení, ničí životy a trhá rodiny, prohlásil Guterres

Generální tajemník OSN António Guterres v neděli žádal okamžité zastavení války mezi Izraelem a hnutím Hamás v Pásmu Gazy, propuštění rukojmí a navýšení humanitární pomoci to této palestinské enklávy. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy