Policie: Chlapec se na táboře zabil nožem sám. Rodiče tomu nevěří

Volyně - Třináctiletý chlapec, který zemřel po ráně nožem na táboře pro youtubery ve Volyni, si způsobil smrtelné zranění sám. Takový je předběžný závěr vyšetřování policie, podle které šlo o nešťastnou náhodu. Někteří rodiče dalších dětí z tábora takovém závěru nevěří.

„Dosavadním šetřením kriminalisté zjistili, že smrt chlapce nastala nešťastnou náhodou. Chlapec zemřel následkem zranění, které si přivodil při manipulaci se svým nožem," informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Někteří rodiče ale této verzi nevěří. "Dětem řekli, že jeden z chlapců běžel a zapíchnul si nůž do krku. Tak mi to i syn poslal zprávou. Nemyslím, ale že to tak bylo. Natáčeli tam různé scénky. Třeba můj syn dělal video, kde si hráli na různé únosce a toho pak na konci zabijou. Nevím, co točila ta jiná skupina, ve které byl i ten mrtvý chlapec - jestli to byla jen hra, nebo došlo třeba k nějakému napadení," řekla Lidovým novinám maminka jednoho z účastníků dotyčného tábora. Je prý v kontaktu i s dalšími rodiči.

Žena také zvažuje podání žaloby na organizátory tábora, protože dětem po tragédii bránili komunikovat s rodiči a podle jejího názoru dětem neposkytli dostatečnou psychickou pomoc po tak traumatickém zážitku. "Syn říkal, že během 15 vteřin po incidentu nastala panika. Všichni pobíhali - děti i vedoucí. Pak je dospělí poslali do pokojů. Nikdo za nimi nešel, aby se jich zeptal, jestli jsou v pořádku," řekla maminka táborníka pro LN.

"Zatím jsem poslala té firmě, která to organizovala stížnost a žádám reklamaci," dodala s tím, že dál se rozhodne po domluvě s dalšími rodiči.

Související

děti

Letních táborů dětí každý rok přibývá, loni jich bylo 4300

V Česku v posledních letech každý rok přibývá letních táborů. Zatímco v roce 2014 se jich konalo asi 3700, loni téměř 4300. V minulém roce se táborových pobytů zúčastnilo přes 230.400 dětí a mladých. Uvádí to zpráva o mládeži, kterou připravilo ministerstvo školství.
Děti

Děti se v září vrátí do lavic. Populární školy v přírodě jsou ale v ohrožení

Rostoucí počet nově infikovaných koronavirem a s ním související riziko druhé vlny epidemie, která se může sejít se sezónou chřipky a jiných respiračních onemocnění, ohrožuje školy v přírodě a jiné vícedenní aktivity pro děti. Řada českých škol se rozhodla tyto akce přesunout na podzim. Nyní ale samy nevědí, zda je zas nebudou muset znovu rušit.

Více souvisejících

Tábory děti zbraně

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 22 minutami

před 44 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

Putin se podivuje nad reakcemi na jaderné cvičení. Není to nic neobvyklého, jen výcvik, tvrdí

Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že plánované vojenské cvičení, které zahrnuje nácvik použití taktických jaderných zbraní, není ničím neobvyklým. Informuje o tom agentura TASR.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy