Expolicista promluvil o Gangsterovi Ka: Uvědomil jsem si, jak blízko smrti jsem byl

Praha - Dnes, 10. září 2015 jde do kin v premiéře nový český film režiséra a scenáristy Jana Pachla Gangster Ka. První část filmu se soustředí na události okolo postavy "Káčka" na území ČR.

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun.  Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století.

Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi...

Co na děj říká expolicista a poradce filmu?

Viděl jste první pracovní verze obou filmů. Jaký z nich máte dojem?

Myslím, že jde o velice zdařilý český film. Gangsterka, jaká tu ještě nebyla. Film navíc velmi dobře kopíruje realitu. Vhodně se v některých pasážích pracuje s fikcí, ale té je opravdu minimum. Takže film by se podle mého soudu mohl líbit. A ještě něco.  Perfektní je výkon představitele hlavní postavy Hynka Čermáka. Klobouk dolů.

Je realita organizovaného zločinu ještě děsivější?

Bohužel je. Žádný film nemůže plně vystihnout organizovaný zločin v celé jeho děsivé šíři. Vždyť i v kauzách pana „Ká" zůstalo pro policii plno pomníčků.

Co jste říkal, když jste viděl na obrazovce, jak ve filmu zabijí jednoho z policistů? Jaké jste měl pocity vzhledem ke své bývalé profesi?

Dost silně to na mne zapůsobilo. Až teď, s odstupem doby, řadu let po vynuceném odchodu od policie, si uvědomuji, kolik asi chybělo a už bych vám na vaše otázky nikdy neodpověděl...

Související

Více souvisejících

film Gangster Ka Bioscop

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy