Chtějí nás umlčet a vnutit nám přijímání migrantů ve větším měřítku, zlobí se Ovčáček

Praha – Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček se na svém profilu zamýšlel nad aktuální situací ve společnosti, která je do značené míry rozdělena otázkou migrace a postojem k uprchlíkům. Podle mluvčího se do Česka dostává to, co označuje za německý model.

Podle Ovčáčka Česká republika čelí pokusu o zavedení německého modelu. A co to podle něj obnáší? „Menšina, která ovšem disponuje podporou od části vlády a mediální podporou, začíná občanskou společnost, logicky odmítající nebezpečnou migraci, nepřijatelně paušálně označovat za extremisty," vysvětluje Ovčáček.

Příznivcům migrace už pak podle něj došly všechny argumenty, proto prý budou „jako klacek na většinovou společnost zneužívány právě ojedinělé excesy". „Odpůrce migrace = žhář a fašista. Naopak zločiny migrantů budou vítači dále relativizovány. Znásilnění, vraždy = to přece dělají všichni," píše mluvčí.

Rozdíl vidí i v různých směrech extremismu. „Pravicoví extremisté jsou všeobecně odsuzováni, což je jediný správný postoj. Levicoví extremisté se naopak stávají jakousi podpůrnou jednotkou a zbraní těch, kteří migraci podporují," myslí si Ovčáček.

„Ruku v ruce s dramatizací situace v Evropě dále klesá důvěra veřejnosti v média. Jde o návrat do 70. let a tzv. čtení mezi řádky. Média budou dále tahounem promigračního snažení. Cílem je vyvolat neklid, následně umlčet občanskou společnost a v důsledku především vnutit přijímání migrantů ve větším měřítku," dodává hradní mluvčí.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček migrace

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Ficova vláda leze Slovákům krkem. Znovu by už nevznikla

Po roce od vyhlášení výsledků voleb do Národní rady Slovenské republiky (NR SR) by Smer-SD Roberta Fica zřejmě nesložil vládu. Zatímco premiérská strana zaznamenala nejhorší naměřený výsledek z průzkumu od loňského roku, Demokratům a krajně pravicovému hnutí Republika průzkum věští parlamentní budoucnost. Formování potencionální nové vlády z řad opozice by mohlo zkomplikovat hnutí Igora Matoviče. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

FBI

Afghánci chtěli narušit americký svátek demokracie. FBI zakročila

Napětí před listopadovými prezidentskými volbami v USA roste a práce přibývá i tajným službám. Federálnímu úřadu pro vyšetřování (FBI) se podařilo odhalit plán dvojice mužů, kteří chtěli zaútočit v den, kdy američtí občanů budou vybírat mezi viceprezidentkou Kamalou Harrisovou a exprezidentem Donaldem Trumpem. 

včera

včera

Donald Tusk a Petr Fiala Prohlédněte si galerii

Česko a Polsko v Praze uzavřely několik dohod. Začne stavba klíčové dálnice

V Praze ve středu proběhly 9. česko-polské mezivládní konzultace. Vlády obou zemí v čele s Petrem Fialou a Donaldem Tuskem jednaly ve Strakově akademii a v Lichtenštejnském paláci o spolupráci v oblasti jaderné energetiky, výstavbě dopravní infrastruktury, nelegální migraci, povodňové ochraně či další podpoře Ukrajiny. Ministři zdravotnictví se dohodli, že dokončí jednání o uzavření přeshraniční dohody o spolupráci zdravotnických záchranných služeb, která významně zlepší poskytování přeshraniční neodkladné péče.

včera

včera

Sahara, ilustrační fotografie.

Sahara se ocitla pod vodou. To jsme nezažili desítky let, říká meteorolog

Extrémní deštivé počasí v září nezažilo pouze Česko, ale také největší poušť světa Sahara. Během pozdního léta přitom v poušti na jihovýchodě Maroka, které patří k nejsušším místům na Zemi, prší jen výjimečně. Tentokrát spadlo i více než 250 milimetrů během dvou dní, uvedla Al-Džazíra. 

včera

včera

včera

Američané na Blízkém východě selhali. Klíčový muž jde na ruku Izraeli, říká expert

Washington nedokázal dosáhnout příměří o dohodě mezi Izraelem a teroristickým hnutím Hamás. Společně s Egyptem a Katarem už více než rok administrativa prezidenta Joea Bidena usiluje o diplomatické vyřešení konfliktu, což se jí ale nepodařilo ani v nejmenším.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy