Zrádci, kolaboranti, do pracovního tábora s vámi, měli by vás vyhostit. Zpěváci kritizovali prezidenta a takto to dopadlo

Praha – Někteří čeští umělci se při víkendovém předávání hudebních cen Anděl ostře vymezili proti prezidentu Miloši Zemanovi. Podle zpěváka Davida Kollera vláda táhne zemi na „východ“, konkrétně zmínil třeba právě Zemana. Podle Zpěvačky Lenky Dusilové se zase hlava státu nechová důstojně a podlézá čínskému režimu. A na sociálních sítích se poté strhlo peklo.

„Feťačka Dusilová a ztroskotanec Koller se prý zase předvedli. Musí se nějak hold zviditelnit, když stojí jako 'hudebníci' úplně za prd. Hnus.." uvedl jeden z uživatelů na facebookové stránce zpěvačky Lenky Dusilové. „Pitomá husa jako vy by zasloužila pracovní tábor nebo okamžité vypovězení za hranice republiky! Je mi z vás zle, a přeji vám jen to nejhorší! Jste vzorový typ namyšlené slepice, ku*va, která zpívá nesmysly a pokládá se za svědomí národa. Typická celebrita. Odpornost a hnus," vzkázala zpěvačce uživatelka Věra Kudláčková.

Psali jsme:
VIDEO Umělci proti Zemanovi: Předávaní Andělů se zvrhlo v ostrou kritiku
 

Další označovali její proslov za agitační a zpěvačku za „svazáckou p*ču". Mnozí považovali kritické výroky na účet hlavy státu za snahu zviditelnit se. „To, co jste předvedla, to vám český a moravský národ jen tak nezapomene! Zrádci jako vy nemají mít vůbec právo se veřejně vyjadřovat. Zabalte si svých pár fanoušků, kteří jsou stejní vlastizrádci jako vy, a zmizte na váš prohnilý západ, dokud o vás ještě stojí, než vás za pár let taky vyženou! Zmizte a přestaňte svým jedovatým dechem otravovat naši krásnou čistou zemi. Náš národ vás navždy proklíná," dodal uživatel Martin Štěpánek.

Podobně to vypadalo také na profilu Davida Kollera. „Nevidíte, že lidé už mají toho vašeho liberálního tlachání a knížecích mouder z pražských kaváren dost? Nevidíte, že o tohle náš národ nestojí? No jak chcete. Nebojte se, my si budeme pamatovat. Jen se rozhlédněte po světě a po Evropě. Náš čas přichází, a ani vy, ani ostatní zrádci a kolaboranti nás nezastaví!" vzkázal hudebníkovi Vlastimil Bachan.

„Neplatím si ČT, aby tam zaujatí komedianti dělali politickou agitku a sypali ze svých většinou příliš ne moc vzdělaných hlav svá omezená moudra, jejichž hodnota je rovna tak maximálně 1/10 000 000 občanů ČR. Věnujte se raději brnkání, neboť plácáte nesmysly. Jinak možná se vám to nebude líbit, ale většina nejen kytar se dnes vyrábí na východě. Ve volném čase můžete přemýšlet na tím, kterých intrikářů politika destabilizovala např. arabské státy a způsobila současnou migrační krizi....., nebo čí politika stála za vznikem obou světových válek.

Po vlně kritiky se objevila i souhlasná vyjádření, lidé také děkovali umělcům, že nemlčí. „Milá Lenko, moc si vážím Vašich postojů a že vám současné nedobré směřování naší země není lhostejné. Nenechte se prosím odradit nenávistným výpady z druhé strany naší polarizované společnosti. Držím Vám palce a prosím, rozhodně to nevzdávejte," napsal zpěvačce uživatel Jan Tomašík.

„Vaše vystoupení vzbudilo mnoho protichůdných reakcí. Kladných i záporných. Ale všechny dokazují, že to, co jste řekla, jste řekla velice správně. Dál stůjte za svým. My všichni bychom měli. Děkuji," píše se v dalším podpůrném vzkazu. 

Související

Vladivojna La Chia (foto: Michaela Džurná)

Vladivojna La Chia vydá album inspirované filmem 8 hlav šílenství

Praha – Film o ruské básnířce Anně Barkovové s Anetou Langerovou v hlavní roli se blíží do kin. Společně s ním vyjde také album nezaměnitelné hudebnice Vladivojny La Chia, která k filmu rovněž složila hudbu. Na albu hostuje Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová nebo Ota Klempíř.

Více souvisejících

Lenka Dusilová (zpěvačka) David Koller Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních, oznámil Šojgu

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua letos ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních. Tvrdí také, že ukrajinské jednotky ustupují po celé délce fronty. Tato prohlášení ale nelze ověřit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy