Konvička dnes bude usilovat o znovuzvolení do čela Bloku proti islámu

Praha - Martin Konvička bude dnes usilovat o znovuzvolení do role předsedy Bloku proti islámu (BPI). Na celostátním sněmu by mělo také dojít k přijetí nových stanov spolku.

Nemělo by se naopak schvalovat zřízení spřízněné politické strany Alternativa pro Česko. Podle mluvčího BPI už je totiž v pokročilé fázi sběr potřebných podpisů a příští týden by mohlo dojít k odeslání návrhu na registraci strany.

BPI měl původně v letošních podzimních krajských a senátních volbách spolupracovat s opoziční stranou Úsvit - Národní koalice. Spolek však vzájemnou smlouvu koncem dubna vypověděl. Konvička dohodu označil za "zcela mylný politický krok" a stěžoval si na neférové jednání Úsvitu. Jeho kandidáti by nakonec mohli usilovat o zvolení do Senátu v nově zřízené Alternativě pro Česko.

Název vznikající strany zřetelně odkazuje na Alternativu pro Německo, jež je označována za pravicově populistickou.

Související

Martin Konvička

Muslimy do masokostní moučky? Žalobce dal Konvičkovy výroky k ledu

České Budějovice - Českobudějovické státní zastupitelství zastavilo stíhání bývalého předsedy Bloku proti islámu Martina Konvičky kvůli jeho výrokům. Informovala o tom dnes Česká televize. Justice se případem zabývala přes dva roky. Konvička byl kvůli svým prohlášením na internetu stíhán pro podezření z podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství.
Miloš Zeman, prezident ČR

Zeman by si pražskou kavárnu musel vymyslet, i kdyby neexistovala, míní politolog

Praha – Politolog Milan Znoj se zamýšlí nad působením českého prezidenta Miloše Zemana. Označuje ho za plebiscitního prezidenta, který hojně využívá populistických manévrů. Lidé, co na něj házeli vajíčka k výročí 17. listopadu na Albertově v roce 2014, byl dav, který Zeman pojmenoval jako pražská kavárna a intelektuálové odcizení lidu, píše na blogu serveru Aktuálně.cz Znoj.

Více souvisejících

Martin Konvička Blok proti islámu

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy