Uprchlíci běhají po lesích, noviny to nepíšou, burcuje politička. Jaká je pravda?

Praha - Šéfka plzeňské buňky strany SPD Tomia Okamury Jana Levová podle svých slov viděla desítky migrantů běhat po lese. Stejně jako v mnoha podobných případech ale i zde policie upozornila, že je událost zcela překroucená.

"Mám pro všechny smutnou zprávu. V úterý jsem jela do Rokycan a na přivaděči k dálnici u Kyšic jsem viděla autobus, který zastavila PČR. Z autobusu vyběhlo asi 30 uprchlíků a rozutekli se do lesa směrem na Letkov. Včera i dnes jsem hledala zprávu v tisku nebo na internetu a na nic jsem nenarazila. A pak že prý jsou lidé hysteričtí a že prý my tu uprchlíky nemáme!!!! Jen sdílejte, když se to občané z tisku nedozví!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" napsala Levová na sociální síti.

Příspěvek okamžitě sdílely tisíce lidí, situace se ale nakonec ukázala jako mylná.

"Událost popsaná v příspěvku je naprosto překroucená a informace v něm uvedené se nezakládají na pravdě. V autobuse cestovali běžní cestující a zcela vylučuji, že došlo k útěku běženců, neboť se žádní na místě nenacházeli," sdělila deníku Blesk mluvčí cizinecké policie Rendlová. Policie podle ní byla u meziměstského autobusu proto, že se střetl s osobním vozidlem.

Související

Více souvisejících

uprchlíci češi

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael stanovil nový cíl válečného tažení v Pásmu Gazy

Izrael rozšířil své válečné cíle v Pásmu Gazy o zajištění návratu obyvatel do obcí na severu Izraele, které byly evakuovány kvůli útokům libanonského radikálního hnutí Hizballáh. O tomto kroku informovala kancelář izraelského premiéra, uvedl server BBC.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin nařídil armádě, aby byla druhou největší na světě

Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí nařídil navýšení počtu vojáků v ruských ozbrojených silách o 180 000, čímž jejich celkový počet dosáhne 1,5 milionu. Příslušný dekret, zveřejněný na oficiálních stránkách, vstoupí v platnost 1. prosince. Uvedla to agentura Reuters s tím, že Putin chce mít po Číně druhou největší armádu na světě.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Kamera zachytila explozi pageru u muže ve světlé košili (vlevo dole).

Výbuchy pagerů mají na svědomí 11 mrtvých. Libanon slibuje odvetu, Izrael mlčí

Při sérii výbuchů pagerů v Libanonu zemřelo nejméně 11 lidí. Podle zatím dostupných informací šlo o cílený útok na členy Hizballáhu, za kterým údajně stojí spolupráce izraelské tajné služby Mossad a armády. Při útoku bylo zraněno až 2800 lidí, včetně íránského velvyslance v Libanonu. Libanon a Hizballáh slibují odvetu.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Povodňová situace se dále uklidňuje. Přes 20 míst ale stále hlásí třetí stupeň

Povodňová situace v Česku se začíná pomalu uklidňovat. Není už ani jeden říční profil, na kterém by platila mimořádná úroveň třetího stupně pro extrémní povodeň. Na více než dvaceti místech je ale stále hlášen třetí stupeň povodňové aktivity. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy