Musíme odmítnout návrhy EU, už to začíná, varuje Macek

Praha - Komentátor a publicista Miroslav Macek se zamyslel nad návrhem Evropské unie na omezení střelných zbraní. Podle něj by na to doplatili například řidiči.

"V kalných vodách toho k vidění moc není, ale že v nich plave něco hodně nepěkného lze usuzovat z jedné podivuhodnosti: ministr vnitra Chovanec zcela náhle vyrazil v červnu s tvrzením, že Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality musejí být sloučeny do 1. července tohoto roku, tedy pěkným fofrem, a to ať se to komu líbí nebo ne. Vůbec nemusíte vědět, co za tím je a vůbec nemusíte policejní problematice rozumět, aby vás ta nezměrná náhlost uhodila do nosu. A budou se dít věci. Teď jde jen o to, zda z těch kalných vod něco vyplave, nebo se nad nimi zcela zavře hladina," glosuje Macek.

"Znáte jednoho jediného člověka, který by chtěl z rodinného rozpočtu (čtyřčlenné rodiny) půjčit 400.- korun nástupcům Bakaly v OKD? Já ne. Přesto to chce ministr průmyslu Mládek bez vašeho svolení udělat a ty peníze vám ukrást," píše na webu Viditelný Macek.

"Už to začíná: měli bychom odmítnout eurounijní návrh omezení střelných zbraní, neboť by to postihlo myslivce a bylo by více střetů automobilistů se zvěří a také muzea by na to doplatila a sportovci též. Co je to za zástupné argumenty? Přece ten hlavní je pouze jeden a jediný: každý občan musí mít právo bránit sebe, svoji rodinu a svůj majetek se zbraní v ruce, neboť nadvláda všehoschopných diktátorů nehrozí jen z Bruselu... Na druhou stranu chápu, že se ti nebezpeční šašci ozbrojených občanů důvodně bojí..." podotkl komentátor.

"Statistika nuda je, má však cenné údaje: Jeden státní úředník dnes, době počítačů a sítí, připadá na 30 obyvatel. V polovině třicátých let, v době Oldřicha Nového, klotových rukávů a namáčecích per, připadal jeden úředník státu na 143 obyvatel. Podle statistických údajů jen mezi léty 2000 - 2008 vzrostl počet zaměstnanců ve státní správě dvojnásobně. Na ministerstvech je dnes zaměstnáno o 40 procent úředníků více než v roce 1996," píše.

"Prezident Zeman na tiskovce odpovídá na otázku, co říká na krok ministryně školství, která chce zrušit výchovný ústav v Chrastavě na Liberecku: „Myslím, že paní ministryně Valachová v dobré vůli naletěla paní ombudsmance Šabatové, jejíž rady se vyznačují tím, že kdokoli je přijme, ten se dopustí chybného rozhodnutí"," cituje Macek Zemanova slova.

Související

Václav Klaus

Proč ODS doopravdy vyloučila Klause mladšího? Exprezident Klaus se dopálil. A není jediný

Vedení ODS se definitivně zbavilo Václava Klause mladšího. Poslanecký klub před pár dny uvedl, že Klaus dlouhodobě poškozuje stanu a vyzval jej proto k odchodu, to ale poslanec odmítl. Nakonec byl vyloučen. Svého syna se zastal exprezident Václav Klaus i jeden ze zakladatelů ODS Miroslav Macek. Naopak expředseda strany Miroslav Topolánek se domnívá, že Petr Fiala jinou možnost ani neměl.

Více souvisejících

Miroslav Macek EU (Evropská unie)

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Zelenskyj dorazil do boji zmítaného Charkova. Ukrajina zastavila ruský postup

Ukrajinské jednotky zastavily ruský postup v některých zónách Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, kde vede Rusko novou ofenzívu. Oznámila to ve čtvrtek ukrajinská armáda, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy