Válka kvůli Ortelu pokračuje: Bangovi za jeho komentáře vyhrožují smrtí

Praha – Zpěvák a frontman skupiny Gipsy.cz Radek Banga se velmi ostře vymezil vůči kapele Ortel, která v sobotu získala dva stříbrné slavíky v kategorii skupina i zpěvák. Nejprve opustil sál, kde se ceny předávaly, pak na sociálních sítích napsal velmi kritická komentář. Právě pod tímto textem se pak strhla doslova bouře.

Banga na sociálních sítích připomněl, že se skupina Ortel i její zpěvák Tomáš Ortel poměrně hlasitě vymezuje vůči některým menšinám, především muslimům. Hlásá podle něj nenávist. Nejvíce ho ale naštvalo to, že se skupina na scéně a tudíž i v televizi ukazovala s jedním ze symbolu nacistické SS – umrlčími lebkami.

„Skupina Ortel přišla na podium a na košilích měli tyto lebky. Na tom podiu stáli především proto, že jej podpořili „obyčejní lidé," kteří mají tu drzost ještě tvrdit, že jejich Ortel není rasistický a v žádném případě nepodporuje nacismus. A pak si přijde Ortel s umrlčími lebkami na košilích a dá celému národu tímto symbolem najevo, jakým směrem smýšlí. Jsem zarmoucen faktem, že tomuto zjevnému propagování nacismu nejen přihlížel celý sál, ale většina dokonce tleskala," napsal zpěvák romského původu.

Psali jsme:
Poprask na Slavících: Zpěvák na protest proti Ortelu odešel ze sálu. Lidi, vzpamatujte se, burcuje
Bouře kolem Slavíka pokračuje: Ortel si s národem vytřel zadek. A obyčejní Češi tomu tleskají
 

Jeho komentář vyvolal vekou pozornost, na sociálních sítích jej sdílelo více něž 2700 lidí, dalších 13 tisíc mu dalo lajk. Pod textem se také objevilo téměř pět tisíc komentářů – a mnohé z nich byly velmi vulgární a rasistické. „Tak se zvedni a táhni z republiky, cikáne!!!" vzkázal mu jeden z uživatelů. „Bango, Bango, máš to trochu popletený, viď? A že vám cikánům není blbý brát od nás bílých sociální dávky. Že vám cikánům nevadí parazitovat na naší společnosti. Drž radši hubu, ty rádoby umělče," napsal další.

Další diskutující označili Bangu za „verbež", „cigoše", „čmouda" a dokonce „černo tlamu" a negra". Kromě urážek se na Bangově profilu objevily také výhrůžky. „Dej mi bouchačku, beztrestnost a já tyhle m*dky budu střílet na potkání. Dej mi vládu a všichni tyhle špíny půjdou do plynu!!!" napsal další uživatel.

Související

Více souvisejících

Radoslav Banga Ortel (skupina) Český slavík

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy