Policie obvinila Zadeha z ovlivňování svědka

Brno - Policie obvinila podnikatele Sharama Abdullaha Zadeha, který je souzený za daňové úniky. Viní jej z údajného ovlivňování svědka.

ČTK to dnes řekl Zadehův mediální konzultant Jan Jetmar. Z tiskové zprávy policie navíc vyplývá, že se Zadehem bylo obviněno ještě dalších pět lidí, ačkoliv mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej přímou souvislost nepotvrdil. Zadeh je obžalován z daňových úniků, hlavní líčení se koná u brněnského krajského soudu. V současné době je na svobodě díky vysoké kauci, kterou složil na začátku roku.

Obvinění Zadeha ČTK potvrdila poté i jeho advokátka Alena Kojzarová. Řekla, už skončil výslech Zadeha a že během večerních či nočních hodin by měl brněnský městský soud dostat návrh na vzetí podnikatele do vazby.

Psali jsme:
Zadeha souzeného kvůli daním zadržela policie
 

Policie Zadeha znovu zadržela v pátek v Praze, po celý den u něj detektivové z hradecké expozitury Národní centrály proti organizovanému zločinu prováděli domovní prohlídku. Ve večerních hodinách ho policisté poté převezli do Brna k výslechu.

"Pan Zadeh byl formálně obviněn, byť je obvinění nesmyslné. V podstatě jde o reakci na trestní oznámení, která podal," řekl dnes Jetmar. Doplnil, že Zadeh je obviněný, že se měl podílet na ovlivňování svědka, o kterém sám od roku 2014 tvrdí, že je nevěrohodný a měl být obviněný v jeho procesu.

Policisté z NCOZ podle dnes zveřejněné tiskové zprávy obvinili šest lidí z vytváření falešných důkazů, pomocí kterých se snažili dosáhnout zproštění obžaloby v případu projednávaném u Krajského soudu v Brně. Šestice byla obviněna z trestných činů křivé obvinění a účast na organizované zločinecké skupině. Jsou stíháni i kvůli dalším trestným činům.

"Měly vytvářet falešné důkazy v podobě nepravdivých výpovědí svědků pro jiné trestní řízení, které je vedeno před Krajským soudem v Brně, s cílem dosažení zproštění obžaloby," uvedl Ibehej.

Pět obviněných policie zadržela. "Šestá obviněná osoba je vazebně stíhána pro jinou trestnou činnost. Trestní řízení dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které si v této věci vyhradilo podávání informací," dodal Ibehej bez dalších podrobností.

Související

Soudy, ilustrační fotografie.

Brněnský soud schválil Zadehovi dohodu v daňové kauze na devět let vězení

Až napodruhé dnes Krajský soud v Brně schválil dohodu o vině a trestu, kterou podnikatel Shahram Zadeh uzavřel se žalobcem v kauze miliardových daňových úniků. Za přiznání si Zadeh vyjednal trest devět let vězení a peněžitý trest 17,5 mil. Kč. Dohodou mezi Zadehem a žalobcem se soud zabýval už v první polovině října, tehdejší návrh kvůli chybám v dohodě neschválil. Rozsudek soud vyhlašoval přes hodinu a půl, je pravomocný.

Více souvisejících

Shahram Abdullah Zadeh

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Orbán vzkazuje Stoltenbergovi: NATO nás má chránit, ne vtahovat do světového konfliktu

Severoatlantická aliance je obranná aliance, která vznikla s cílem zajistit ochranu členských států a ne zasahovat do ozbrojeného konfliktu mimo území NATO, čímž vzniká nebezpečí světové války. V rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Rádio to řekl předseda maďarské vlády Viktor Orbán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy