Rozhodnutí o vyhoštění obdrží 55 cizinců z Rohlik.cz

Praha - Rozhodnutí o vyhoštění z České republiky dnes bude vydáno 55 lidem z celkového počtu 85 lidí, které ve čtvrtek zadržela cizinecká policie v pražském skladu e-shopu Rohlik.cz.

S dalšími 11 cizinci je správní řízení pro jejich vyhoštění zahájeno, řízení bude následovat po víkendu. Jednoho člověka pak policisté stíhají za padělání dokladů a zároveň s ním vedou správní řízení o vyhoštění. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Firma zákrok policie kritizuje jako nepřiměřený.

"Prováděli výdělečnou činnost, ač k tomu nebyli oprávněni," řekl mluvčí. Celkem policisté zadrželi 85 cizinců, jejich případy postupně řeší. Zadržení měli u sebe vízum vydané pro jinou zemi než ČR a na základě toho nemohou být v ČR zaměstnáni, tvrdí policisté. "Je to poměrně složitá administrativní záležitost, která mimo jiné vyžaduje přítomnost tlumočníků," uvedl Hulan. Krom trestně stíhaného člověka byli všichni ostatní neprodleně po provedení veškerých úkonů propuštěni ze zajištění a opustili policejní služebnu v Praze 4, dodal.

Policejní zákrok, při němž policisté zadrželi agenturní pracovníky ve skladu Rohlik.cz v Praze 6, firma kritizuje jako nepřiměřený. Zakladatel společnosti Tomáš Čupr ho na facebooku přirovnal k chování komunistické Státní bezpečnosti. Podnikatel dnes vyjádřil přesvědčení, že postup cizinecké policie připomíná loterii a že úřady nepostupují v podobných případech jednotně.

Související

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda připravuje od listopadu úpravu kvót pro zaměstnávání cizinců

Vláda se chystá upravit od listopadu kvóty pro zaměstnávání cizinců ze zemí mimo Evropskou unii. Kvůli válce na Ukrajině nemohou přijíždět kvalifikovaní pracovníci z Ukrajiny, pracovní víza by tak mohlo získat víc zájemců z Arménie, Moldavska, Filipín, Severní Makedonie a Gruzie. Počítá s tím návrh nařízení, které má kabinet ve středu projednávat.

Více souvisejících

Cizinci Rohlik.cz Česká republika

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy