Český youtuber vyzpovídá Junckera, ptát se ho můžete i vy

Praha/Brusel - Unikátní příležitost se naskytla českému youtuberovi Karlu Kovářovi (Kovy), který bude ve čtvrtek jako jeden z trojice youtuberů zpovídat šéfa Evropské komise Jean-Claude Junckera. K tomu, na co se ho zeptá, můžete ale přispět i vy.

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker se po vzoru ostatních politiků rozhodl absolvovat online rozhovor, který budou moderovat známí youtubeři. Jedním z nich bude i Čech Karel Kovář, který na Youtube vystupuje pod jménem Kovy. Ve svých videích se často zaměřuje i na celospolečenská a politická témata, která pojímá humornou formou. 

Kromě Youtube kanálu bude rozhovor přenášet také televizní stanice Euronews. Junckera se bude kromě českého youtubera tázat také Abdel en Vrai z Belgie a Diana zur Löwen z Německa. Otázku Junckerovi můžete zaslat také vy. Zajímá vás jeho názor na brexit, nezávislost soudnictví v Polsku nebo utečenecká krize? Můžete se předsedy zeptat. 

Interview začne ve čtvrtek ve dvě hodiny odpoledne. Pokud se chcete Junckera na něco zeptat, můžete využít formulář na serveru Debating Europe ZDE (proklikněte na "Join the debate" na pravé straně). Není to poprvé, co Juncker odpovídal na otázky mladých youtuberů. Podobný rozhovor absolvoval už loni na podzim. Tehdy ho zpovídali youtubeři z Německa, Francie a Polska. 

YouTuber @kovy_gameballcz asks President Juncker the tough questions young people want answered. What would you ask? #AskJuncker pic.twitter.com/RF4EcfyxsS

— euronews (@euronews) 10. září 2017

K zaslání otázek už vybídl sám youtuber Kovy na svém twitterovém účtu. Euronews se těší na "tvrdé otázky" na předsedu Evropské komise. Dvacetiletý youtuber Kovy má na svém kanále přes půl milionu odběratelů, jeho nejsledovanějším videem je parodie na hit letošního léta Despacito. 

Jeho tvorba se zakládá na tzv. infotainmentu (propojení informací a zábavy, které má většinou za cíl vzbudit určité emoce) a pomocí videí se snaží bořit předsudky ve společnosti. V roce 2016 dostal Kolář ocenění Bloger roku a časopisem Forbes byl označen za 17. nejvlivnějšího Čecha na sociálních sítích v roce 2016.

Juncker bude i na Kovyho otázky odpovídat jen den poté, co přednese v Evropském parlamentu ve Štrasburku důležitý projev o stavu unie. Živý přenos lze shlédnout také na facebookové stránce Evropské komise. 

Související

Více souvisejících

Jean-Claude Juncker evropská komise YouTubeři Youtube Česká republika

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 48 minutami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy