Tomáš Töpfer nechápe: Proč lékaři odcházejí? Víte, kolik bere herec?

Praha – Magazín DNES přinese zajímavý rozhovor s oslavencem Tomášem Töpferem. Čerstvý šedesátník co by superhrdina zvládá více zaměstnání najednou a prozradí, jak to všechno zvládá.

Řeč také padla o hromadném exodu lékařů. Tato akce je pro něj prý přinejmenším nepochopitelná. „Lékaři si stěžují, že musejí dělat služby navíc. Zeptejte se herců, jak žijí oni. Ti špičkoví berou v divadle dvaadvacet tisíc, takže jdou ráno před zkouškou do dabingu, odpoledne běží do televize, a večer, když nemají představení v mateřském divadle, cestují na zájezd, aby si vydělali tři tisícovky... Já taky pracuju i o víkendech a spát chodím ve dvě ráno, když dočtu podklady do Senátu," vysvětluje Töpfer. „Argumentace lékařů mě nijak zvlášť nebere“ dodává. 

Jelikož jeho mandát končí až v roce 2012 musí vedle své herecké dráhy zvládat i práci v Senátu. O druhém období však zatím neuvažuje. „Mám svou profesi, ke které se můžu vrátit“ říká. Svou působnost v horní komoře však považuje za úspěšnou a cílevědomou. Jeho jediným a největším cílem je spuštění reforem, které pomůžou České republice se vzchopit.Tomáš Töpfer se proslavil zejména v seriálu coby zubní lékar Král a také vrchní strážmistr Arazím v seriálu Četnické humoresky.

Související

Jaroslav Kubera

V Rudolfinu proběhla pieta za Kuberu (†72), dorazil i exprezident Klaus

Politici i představitelé veřejného života se dnes odpoledne v pražském Rudolfinu rozloučili se zesnulým předsedou Senátu Jaroslavem Kuberou (ODS), který v lednu náhle zemřel ve věku 72 let. Jeho památku přišli uctít ústavní činitelé včetně předsedy vlády Andreje Babiše (ANO), bývalý prezident Václav Klaus, představitelé justice v čele s předsedou Ústavního soudu Pavlem Rychetským, zástupci církví, diplomaté nebo rektoři veřejných vysokých škol.
Tomáš Töpfer

Mafra prohrála. Herec Töpfer má nárok na odškodné za článek, potvrdil ÚS

Ústavní soud (ÚS) definitivně potvrdil rozsudek přiznávající herci Tomáši Töpferovi 150.000 korun za článek v Mladé frontě Dnes. Názorový text "Jak vydělávat na holokaustu" vyšel v roce 2015 a jmenoval Töpfera mezi "figurami proslulými hlavně čichem na dobrý kšeft". Ústavní soudci stížnost na rozsudek označili za zjevně neopodstatněnou.

Více souvisejících

Tomáš Töpfer lékaři

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

Bělorusko zahájilo nečekanou inspekci nosičů jaderných zbraní. Zúčastní se cvičení s námi, oznámil Putin

Bělorusko oznámilo, že na příkaz prezidenta Alexandra Lukašenka zahájilo nečekanou inspekci svých nosičů nestrategických jaderných zbraní. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy