Zemana volí tupé stádo? Je to nemocný sprosťák a alkoholik, na Hrad už nepatří, tvrdí John Bok

Praha - Řada lidí už teď propadá pesimismu a domnívá se, že stávající prezident Miloš Zeman svůj post v lednové volbě obhájí, tvrdí politický aktivista John Bok. Vyhraje, pokud my budeme malověrní a pokud připustíme, aby tupé stádo odevzdalo více hlasů než my, kteří víme, že ten nemocný člověk nepatří na Hrad ani do funkce prezidenta, tvrdí.

Boka překvapuje, jaké nálady kvůli volbě prezidenta mezi Čechy panují. „Jen mi řekněte, proč tolik inteligentní a soudných lidí propadá pesimismu a pochybnostem, tedy de facto přesvědčení, že Zeman opět vyhraje. Vyhraje, pokud my budeme malověrní a pokud připustíme, aby tupé stádo odevzdalo více hlasů než my, kteří víme, že ten nemocný člověk nejenže nepatří na Hrad ale ani do funkce, kterou si nechutným způsobem užívá a zneužívá ji," myslí si. 

Poukazuje na čísla z volby minulé. „Při první přímé volbě vyhrál díky tomu, že 42 % voličů z 8,5 milionů jedinců nešlo volit, tedy skoro o o 15 % víc, než těch, kteří volili Zemana. O jaké nadpoloviční většině všichni ti novináři, politici či zemanovi agitátoři vlastně hovoří. Jedná se o víc jak 3 miliony hlasů, které z různých důvodů nešli k volbám, neboť jím nevyhovoval v druhém kole ani jeden,“ zdůrazňuje politický aktivista.

I lidé, kteří pro Zemana dříve hlasovali, ale podle něj museli změnit časem názor. „Po té dlouholeté a urážlivé frašce sprosťáka a alkoholika Zemana na prezidenta, muselo mnohým z nich dojít, že si to museli začít díky svému postoji, ne li lhostejnosti, když nešli volit a že tuto skutečnost už zažít nechtějí a nemusí, když půjdou odevzdat svůj hlas zdravému rozumu. Obzvláště v situaci,když proti uzurpaci moci ANO bude na hradě nutné mít silného, inteligentního, sebevědomého, nepartajního a odpovědného prezidenta, jimž Zeman nikdy nebyl a být ani kvůli svému charakteru nemůže.

K urnám tak podle něj letos určitě půjdou ti, co už před lety odevzdali své hlasy - ať už Zemanovi, nebo Karlu Schwarzenbergovi. „Takže + -, to bude zase něco přes 50 % voličů. Z těch zbývajících necelých 50 % půjde tentokrát po tom masakru Zemanova 'vládnutí' určitě nemálo těch, kteří si mysleli, že se jich to netýká a ti v závěru rozhodnou, kdo bude prezidentem a já věřím, že tentokrát to Zeman nebude,“ vypočítává Bok na sociálních sítích.

„Pokud by s přeci jen stalo a lidé by se opět zachovali ignorantský, budu jen rád, že mi je kolik mi je a budu jen věřit, že moje děti, ale hlavně vnoučata to jednou změní. Opatrujte se a nebuďte malomyslní, neboť malomyslnost je tím, co vede k naší porážce,“ dodal aktivista.

Bok listopadu a prosinci 1989 vedl ochranku Václava Havla. Po Sametové revoluci tři roky pracoval v Úřadu pro ochranu ústavy a demokracie a FBIS. Je předsedou a zakladatelem Spolku Šalamoun, který založil roku 1994 se spisovatelkou Lenkou Procházkovou a který se angažuje v případech, kdy je podezření na chybné vyšetřování nebo rozhodování soudní moci. Byl též neplaceným členem Výboru proti mučení a jinému nelidskému zacházení při Radě vlády pro lidská práva a neplaceným členem poradního sboru generálního ředitele Vězeňské služby ČR.

Související

Vláda ČR

Vláda vyhověla "hladovkářům". Na žádost Gruntoráda odvolala usnesení k Chartě 77

Vláda přistoupila na žádost disidenta Jiřího Gruntoráda a dnes hlasováním na dálku zrušila své usnesení, kterým se loni v lednu přihlásila k tradicím Charty 77 o lidská práva a demokracii. Úřad vlády v tiskové zprávě zdůraznil, že to neznamená, že by kabinet opustil závazek Charty. Protestní hladovku před Úřadem vlády drží kromě Gruntoráda i John Bok, jejich akce ale může po tomto kroku vlády skočit.

Více souvisejících

John Bok Miloš Zeman prezident čr prezidentské volby 2018

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 57 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Rusko navrhlo členům OSN rezoluci o zákazu zbraní ve vesmíru. Samo ji před týdnem vetovalo

Ruská federace předložila členům Rady bezpečnosti OSN návrh rezoluce, který žádá všechny země, aby podnikly opatření s cílem zabránit umístění zbraní ve vesmíru. Tento krok následuje těsně po nedávném vetu, které Rusko udělilo podobné americko-japonské rezoluci. Informuje o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy