Troška, Hůlka, Geislerová, Emmons, Šteindler. Koho podporují známé české tváře?

Koho budou ve druhém kole prezidentské volby volit české celebrity a známé osobnosti? Silně mezi nimi převažuje podpora pro Jiřího Drahoše, najdou se ale i podporovatelé Miloše Zemana.

Mezi skalní příznivce a přátele současné hlavy státu dlouhodobě patří muzikant František Ringo Čech. Ten byl v minulosti poslancem za tehdy Zemanovu ČSSD. V loňských sněmovních volbách byl zase celostátním lídrem současné Zemanovy strany SPO. Nynějšího prezidenta podporují i další hudebníci. Jedním je autor populárních popových hitů Michal David. Druhým je muzikálová hvězda Daniel Hůlka.

Zeman má podporu i mezi filmaři a herci. Volit ho bude například režisér populárních hoštických komedií Zdeněk Troška, který v minulosti podporoval například sociální demokracii. Svůj hlas mu dá i herec Ivan Vyskočil, známý glosátor české politické situace. Rovněž pro Zemana je rozhodnut někdejší fotbalový reprezentant a hráč pražské Slávie Ivo Knoflíček.

A kdo ze slavných osobností chce změnu a přál by si na hradě Jiřího Drahoše? Velkou podporovatelkou bývalého šéfa AV je Aňa Geislerová. Populární herečka sdílí na svém facebookovém profilu všemožné podpůrné statusy a fotografie a zdá se, že jí kandidatura Jiřího Drahoše opravdu nadchla. Geislerová to v komentářích občas schytá. „Je to neslušné a hodně okázalé“ dozvěděla se například. Zdá se ale že si z toho nic nedělá a podporu Jiřímu Drahošovi vyjadřuje dál. I zpěvačka Monika Absolonová by ráda vyměnila nájemníky na Pražském hradě. Na svém facebooku uvedla, že v druhém kole bude volit Drahoše.

Trojnásobná olympijská medailistka z Pekingu Kateřina Emmons je též pro Drahoše, když si svůj facebookový profil ozdobila jeho plackou. I populární režisér Fero Fenič chce změnu. Na svém facebooku uvedl, že by si přál „navrácení důstojnosti českému prezidentskému úřadu“. Stejně bude volit i ředitel divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. Ten na svém facebooku píše, že Drahoše podporuje od začátku a bude pro něj hlasovat i v druhém kole. „Celá republika dala jasně najevo co chce. Kromě Prahy, všude vyhrál Zeman. Je to jasný argument“ píše mu sice jeden z uživatelů a nezapomene při tom na patřičný počet vykřičníků, Hrušínský je už ale dávno rozhodnut.

Velkým Drahošovým podporovatelem je i populární humorista Milan Šteindler. Ten dokonce sčítání prvního kola sledoval přímo v Drahošově štábu a jeho facebookový profil naznačuje, že Drahošovi fandí opravdu ze všech sil. Pod jedním ze statusů mu ale jistá dáma píše, že „bude volit Zemana a ne maskota pražské kavárny“. Šteindler jí děkuje za názor a dodává, že on je ale z kouřimské hospody.  

Související

Česká televize

Debaty kandidátů na prezidenta před prvním kolem: Kdy a kde poběží?

V opravdu horké fázi se již nachází kampaň před prezidentskými volbami, v nichž si občané vyberou nástupce současné hlavy státu Miloše Zemana. Oficiálně už začala i série mediálních debat devítky kandidátů, z nichž někteří však již avizují svou neúčast v řadě diskuzí.
Miloš Zeman

Při prezidentské kampani Miloše Zemana byl třikrát porušen zákon

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí našel tři porušení zákona v prezidentské kampani Miloše Zemana před volbami v roce 2018. Zeman tehdy prezidentskou funkci obhajoval. Předvolební kampaní byly podle úřadu i tehdejší prezidentovy výjezdy do krajů, řekl ČTK vedoucí kontrolní skupiny Tomáš Hudeček. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček považuje rozhodnutí úřadu za bizarní, nemístně politické, ne za odborné.

Více souvisejících

prezidentské volby 2018 Miloš Zeman Jiří Drahoš František Ringo Čech Michal David Daniel Hůlka Zdeněk Troška Monika Absolonová Ivan Vyskočil Aňa Geislerová Kateřina Emmons Fero Fenič Jan Hrušínský

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 11 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

Maďarsko převezme otěže EU. Szijjártó řekl, na co se během předsednictví zaměří

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy