Známá tenistka naložila Zemanovi: Posledních 5 let se snažím nevnímat a neposlouchat muže, který si říká náš prezident

Praha – V době, kdy vrcholí kampaň před českými prezidentskými volbami, se ozývají hlasy na podporu toho či onoho kandidáta. Česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková prozradila, co prožívala posledních pět let, kdy na Hradě působil Miloš Zeman,

Posledních 5 let se snažím nevnímat muže, který si říká, že je náš prezident, snažím se neslyšet a nečíst zprávy o jeho aktivitách, nevidět videa s jeho projevy a výstupy na veřejnosti...“ přiznala před volbami na sociálních sítích tenistka Andrea Sestini Hlaváčková.

Jedna z nejlepších českých tenistek reprezentuje Česko ve čtyřhře nejen na jednotlivých teninosvých turnajích, ale i na olympijských hrách – například v Londýně či Riu. „Reprezentuji naši zemi a jsem na nás hrdá! Za to, kam jsme se od roku 1989 posunuli, za naši pracovitost a houževnatost. Také v tenise všichni dokazujeme, jak strašně silný a zarputilý česká národ je!“ píše sportovkyně na sociálních sítích.

Pojďme volit, ať máme prezidenta, na kterého budeme opět hrdí!“ dodala sportovkyně, které svůj text doplnila hastagy #casnazmenu #mujprezident2018 #drahos #pojdmevolit.

Hlaváčková není jediná sportovkyně, která Jiřího Drahoše podpořila. Už dříve se na jeho stranu postavil například kajakář Vavřinec Hradílek, silniční cyklista Leopold König, bývalí fotbalisté Vladimír Šmicer, Horst Siegl a Jozef Chovanec či bývalý hokejista Jiří Hrdina.

Související

Tenis, ilustrační fotografie

French Open, 8. den: Raonic se překvapivě přes Ramose dostal do čtvrtfinále, dál jde i přemožitelka dvou českých hráček. Ve čtyřhře uspělo s Hlaváčkovou a Hradeckou i další mladé české duo

Paříž - V neděli pokračoval letošní ročník grandslamového turnaje French Open. Tento den ve dvouhrách žádný český zástupce k vidění nebyl, ovšem ani tak nebylo o zajímavé výsledky nouze. Tak například už v turnaji nebude po tomto dni figurovat nasazený osmý tenista světa Milos Raonic z Kanady, jenž v boji o čtvrtfinále podlehl překvapivě 2:6, 4:6 a 4:6 Španělovi Albertu Ramosovi-Vinolasovi, který se nachází na 55. místě světového žebříčku. V ženské části tohoto turnaje nadále pokračuje i Američanka Shelby Rodgersová, která v předešlých fázích dokázala vyřadit hned dvě české hráčky a to Karolínu Plíškovou a Petru Kvitovou. Nyní prošla do čtvrtfinále přes Rumunku Beguovou, kterou porazila 6:3 a 6:4. Dál jde i Andy Murray se Stanem Wawrinkou, končí Nišikori, jenž nestačil na domácího Gasqueta. Přesto i v neděli se uskutečnila v Paříži česká radost a to proto, že se do čtvrtfinále probojovalo duo Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, když v turnaji čtyřhry ryze slovinský pár Andreja Klepačová a Katarina Srebotniková. Další český pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková pak překvapivě vyřadil po dvousetovém zápase Hingisovou společně s Mirzaovou.

Více souvisejících

Andrea Hlaváčová (tenistka) prezidentské volby 2018 Jiří Drahoš Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy