České sportovkyni ruply nervy: Stydím se za vás, vy individua. Reprezentujeme vás a vy nás jen urážíte

Praha – Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Sinikaová na turnaji WTA v Miami bojovaly i deblový titul. A přestože nevyhrály, postaraly se o velké překvapení. O další se pak postarala sama Krejčíková, která se po zápase tvrdě pustila do fanoušků.

Dvaadvacetiletá Krejčíkova prostřednictvím svého facebooku poděkovala za podporu a gratulace. Poznamenala, že ji mrzí prohra, ale že už od pátku bojovala s nějakým virem. „Celou sobotu jsem proležela v posteli s práškama, teplotama, čajem a pocením a hlavně s přáním, abych se cítila v neděli líp a mohla vůbec k finále nastoupit,“ vysvětlovala mladá sportovkyně.

„Místo toho, abych si zápas užila, skončila jsem v bolestech, slzách a křečích. Hlava chtěla bojovat, ale tělo mě už do větší zátěže nepustilo. Moc se fanouškům i Katce omlouvám,“ napsala a zároveň pogratulovala svým soupeřkám.

Přesto si ale neodpustila kritiku směrem k fanouškům. „Mrzí mě, že se v ČR najdou osoby (většina než menšina), kteří si výsledků českých tenistů a celkově sportovců neváží. Je to až k nevíře, jak se některé internetové stránky i sociální média a komentáře vyjadřují k úspěchům. Tolik negativních nadpisů od tisku,“ podivovala se Krejčíková.

Poukazuje na to, že Česko je tak malá země a přesto má tolik vynikajících sportovců, kteří zemi reprezentují po celém světě. „A odezva od Čechů? Umíte se jim jen vysmívat, zesměšnit je, potupit a zkritizovat. Kde je nějaká podpora, ocenění, hrdost a respekt? Mate se čím pyšnit, ale vy to vyhazujete oknem ven. Každý úspěch ohodnotíte jako neúspěch, jako katastrofu,“ tvrdí sportovkyně.

„Ani nevíte, co se za slovem "sportovec" skrývá. A vy je pomlouváte a urážíte komentáři a nadpisy článků, skrytí za přezdívkami, za monitory počítačů, apod. Miluji Česko, s láskou ho reprezentuji a jsem hrdá Češka, ale za některá individua z naší republiky se stydím,“ dodala na facebooku tenistka.

Související

Barbora Krejčíková

Nečekané rozhodnutí pro český tenis. Úspěšné duo Krejčíková a Siniaková přerušilo spolupráci

Jen krátce po Poháru Billie Jean Kingové, ve kterém svěřenkyně nehrajícího kapitána Petra Pály nestačily v semifinále na pozdější vítězky celé soutěže Kanaďanky, oznámily tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, že přeruší spolupráci a nebudou v příští sezóně tvořit deblový pár. Držitelky sedmi společných grandslamů tak učinily před blížící se olympijskou sezónou.
Karolína Plíšková skončila na Australian Open už ve čtvrtfinále.

Sedmá grandslamová trofej pro Krejčíkovou a Siniakovou. Jak v Melbourne dopadli další Češi?

První grandslamový turnaj letošní sezóny Australian Open je u konce, své finále má za sebou i turnaj ženské čtyřhry. Toho se zúčastnil i český pár Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková, kterému se povedla obhajoba melbournského titulu z loňského roku, když nyní ve finále pokořil japonský pár Šúko Aojamaová, Ena Šibaharová 6:4 a 6:3. Znamená to tak tedy, že už 24 duelů v řadě nenašly české tenistky své přemožitelky. Připomeneme si i cestu dalších Čechů v rámci singlu tohoto grandslamového turnaje.

Více souvisejících

Barbora Krejčíková (tenistka) češi sport Česká republika

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

Izraelský tank střílel po vlastních vojácích. Pět jich zemřelo

Na severu palestinského Pásma Gazy zahynulo pět vojáků, které zasáhla palba z jednoho z tanků izraelské armády. Incident se odehrál ve středu večer v blízkosti města Džabalíja, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy