Zeman a jeho parta? Jsou to hochštapleři, jen lžou a dělají ostudu. Známý herec otevřeně promluvil a není to pěkné

Praha - Herec a šéf Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský (62) se opět tvrdě pustil do prezidenta Miloše Zemana a jeho nejbližších spolupracovníků. Podle něj jde o hochštaplery, kteří jen lžou a dělají ostudu.

Hrušínský se netají tím, že se mu současná hradní sestava vůbec nelíbí. Na svém facebookovém profilu zveřejnil fotky prezidenta Miloše Zemana, bývalého místopředsedy představenstva čínské firmy CEFC pro Evropu Jaroslava Tvrdíka, kancléře Vratislava Mynáře, podnikatele a politika Martina Nejedelého, čínského prezidenta Si Ťin-pchinga nebo fotky demonstrantů s tibetskými vlajkami.

Fotky doplnil jasnou otázkou. „Můžu se vás, moji milí přátelé, na něco zeptat? Jak takovým hochštaplerům může někdo věřit?! Po tom všem, co už v naší zemi lidem provedli a napáchali! Po tolika lžích, hanebnostech a ostudách. To mi, prosím pěkně, vysvětlete,“ zajímá Hrušínského.

Herec se do Hradu a prezidenta Zemana naváží opakovaně. Naposledy ho například zkritizoval v souvislosti se zprávou z Velké Británie o tom, že Alžběta II. ocenila hudebníka Paula McCartneyho. Srovnání „Dovedete si představit, že by britská královna přistoupila k pultíku, oznámila koho nenávidí, kdo je idiot a kdo blbeček?“ uvedl s odkazem na Zemanovo chování.

A to byl jen začátek. „Churchilla by obvinila z fascinace nacismem, britské profesory usadila přisprostlým bonmotem. Přítomné by poučila, co znamená slovo pussy. Na závěr by světu sdělila, že novičok se vyrábí v Británii a útok na Skripala nejspíš provedla Londýnská kavárna. Zapálila by si cigáro, McCartneymu ukázala holí mikrofon a se slovy: “nastav si to a poděkuj” odešla na ruskou ambasádu chlemtat vodku...“ kritizoval chování prezidenta Hrušínský.

Související

Hrušínský, Jan

Koronavirus: Ruší se premiéry filmů a zavírají divadla. Hrušínský zkritizoval Babiše

Představení okamžitě až do odvolání zrušila některá pražské divadla s kapacitou sálu přes 100 diváků. Reagují na dnešní rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, která zakázala pořádaní akcí, jichž by se mohlo zúčastnit právě více než 100 lidí. Ruší se některé premiéry filmů a na ně navazující distribuce. Do kin tak třeba zatím nepřijde film 3Bobule, který měl mít premiéru ve středu.

Více souvisejících

Jan Hrušínský Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 40 minutami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Izraelské tanky v Rafahu. První kroky armády vedly na hraniční přechod

Izrael v úterý ráno informoval, že jeho jednotky převzaly kontrolu nad palestinskou částí hraničního přechodu Rafáh na hranici s Egyptem. Uvedla to agentura Reuters s tím, že armáda má k této záležitosti vydat oficiální stanovisko. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy