Říká si Hurikán: Kraj přispěl Jandovi na koncert 200 tisíc z fondu na živelné katastrofy, politici jsou pořádně naštvaní

Praha - Velký poprask vyvolala zpráva, že hned dva kraje přispěly na jarní koncert zpěváka Dalibora Jandy. například Středočeský kraj poskytl 200 tisíc korun, které putovaly ze Středočeského fondu hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof. A to se mnohým politikům nelíbí.

Sumou 200 tisíc korun přispěl Středočeský kraj na koncert zpěváka Dalibora Jandy. Ten se přitom nekonal na území kraje, ale v Praze. Prý se jednalo o marketing a zviditelnění. Peníze šly z fondu hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof.

Koncert, který se uskutečnil v březnu v pražském Paláci Lucerna v rámci tour "Říká si Hurikán", stál celkem 1,8 milionu korun. Většinu nákladů pokryly sponzorské dary, finančně se podílely hned dva kraje. Olomoucký kraj, odkud Janda pochází, dal 60 tisíc korun, Středočeský kraj potom zmíněných 200 tisíc korun.

Tato zpráva vyvolala mezi politiky velkou kritiku. Podle zastupitele Středočeského kraje a poslance ODS Jana Skopečka bylo rozhodnutí udělit dotaci nesmyslné, protože se ani nekonala na území kraje. „Kraj by se měl spíše ptát, zda by akce vznikla i bez jeho podpory a zda je skutečně přínosná pro jeho obyvatele,“ řekl pro Lidovky.

„Nemám nic proti Daliboru Jandovi a k 65. narozeninám mu přeji všechno nejlepší. Dotaci z veřejných zdrojů na komerční show ale pokládám za nehoráznost. Jako poslanec za Středočeský kraj hlasitě protestuji,“ reagoval na zprávu šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Další poukazovali na to, odkud peníze vlastně šly. „Osobně bych se chtěl veřejně zastat Jaroslavy Jermanové za to, že vydala 200.000 Kč na koncert Dalibora Jandy ze Středočeského fondu hejtmana na zmírnění následků živelních katastrof. Myslím, že vynaložené prostředky přesně odpovídají obsahu celé akce #ironie,“ rýpnul si na twitteru lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský.

O dost stručnější byl poslanec KSČM Jiří Dolejš. „To jako fakt?“ posteskl si nad zprávou.

Související

Dalibor Janda, český zpěvák pop music, textař a hudební skladatel, který největší popularity dosáhl v 80. letech 20. století, když se v letech 1986–1988 stal Zlatým slavíkem třikrát v řadě. Mezi jeho hity patří Hurikán nebo Kde jsi?.

Začíná festival Benátská!, Karel Gott kvůli nemoci koncert zrušil

V Liberci dnes začíná festival Benátská!, na němž měl dnes večer v rámci tradičního Večírku pro nedočkavé vystoupit Karel Gott. Ve středu ale kvůli akutnímu zápalu plic vystoupení zrušil. Nejpopulárnější český zpěvák měl na festivalu oslavit své 80. narozeniny, které připadly na 14. července. Organizátoři uvedli, že večer s orchestrem Pavla Větrovce vystoupí podle plánu umělci, kteří měli být Gottovými hosty, jako Ilona Csáková, Markéta Konvičková nebo Petr Kolář.
Gott, Karel

Gott vystoupí na festivalu Benátská!, doprovodí ho slavíci Janda a Nagy

Karla Gotta na zahájení 27. ročníku festivalu Benátská! v Liberci doprovodí další dva zlatí slavíci Dalibor Janda a Petr Nagy, jimž se podařilo narušit Gottovu vítěznou sérii v soutěži. První den festivalu, který se v Liberci koná od 25. do 28. července, bude patřit oslavě Gottových 80. narozenin. Samostatný koncert, který se měl v den narozenin 14. července uskutečnit v pražské O2 areně, zpěvák ze zdravotních důvodů před dvěma týdny zrušil.

Více souvisejících

Dalibor Janda Středočeský kraj Olomoucký kraj Miroslav Kalousek Jan Skopeček (ODS) Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Jiří Dolejš

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy