Český Těšín vítá, že vláda schválila návrh zákona o drogách

Český Těšín - Českotěšínská samospráva vítá, že vláda České republiky splnila to, co letos v lednu na jednání se starostou Českého Těšína slíbil premiér Petr Nečas. V reakci na středeční souhlas vlády s návrhem zákona o návykových látkách to agentuře Mediafax řekl místostarosta města Stanislav Folwarczny (ODS).

"Český Těšín byl první, kdo hlasitě upozornil politiky na obchody s legálními drogami a trend přenášet k nám tuto živnost z Polska. Jsem rád, že se nám podařilo problémem zaujmout poslanecký klub ODS, který okamžitě začal pracovat na novele zákona o návykových látkách. Po jednáních se skupinou poslanců sněmovny z Moravskoslezského kraje, Jaroslavou Wenigerovou, Jaroslavem Krupkou a Igorem Svojákem, jsme dostali příslib, že novelu zákona budou schvalovat ve zrychleném řízení už na březnové schůzi Poslanecké sněmovny,“ uvedl Folwarczny s tím, že se jedná se o vážný problém, který sahá za hranice Moravskoslezského kraje.Směsi různých chemických látek jsou podle něj nebezpečné z několika důvodů. Především mohou u svých konzumentů vzbudit zájem o skutečné tvrdé drogy. Jde však navíc o produkty, jejichž účinky zákazníci předem neznají, nedokážou odhadnout jejich působení, ani vliv v kombinaci s jinými látkami, léky či alkoholem.Vláda ČR ve středu souhlasila s poslaneckým návrhem zákona o návykových látkách. Hlavním cílem předloženého návrhu, na jehož vzniku se podíleli poslanci napříč politickým spektrem, je nutnost pružně reagovat na rychle se zhoršující situaci v oblasti zneužívání nových syntetických látek jako drog. Pokud zákon schválí Poslanecká sněmovna a Senát, bude nově celkem 33 syntetických látek zařazeno na seznam zakázaných návykových látek, který je součástí stávající podoby zákona.

Související

Více souvisejících

Drogy zákony

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy