Vymírání národa a kojící protest? Incident v bance zaujal i senátora Fischera a Noru Friedrichovou

Chování ochranky, která upozornila ženu, aby na pobočce banky nekojila, vyvolalo značný rozruch. Dnes se chystá protestní kojení na pobočkách bank. Senátor Pavel Fischer se nad celou situací podivoval..

Žena, která se pokoušela nakojit dceru na pobočce Raiffeisenbank, byla upozorněna ostrahou. Následně informovala o incidentu na sociálních sítích a dočkala se značného ohlasu. Banka se ženě oficiálně omluvila a přiznala, že ostraha se nezachovala správně. 

Podle vyjádření banky situace nebyla tak dramatická, jak byla popsána na sociálních sítích.

Incident přesto dnes vyvolal zájem a na dnešek je od 11:00 naplánovaná protestní akce. "Pojďme společně ukázat, že kojit kdekoli (i v Raiffeisen bance) je normální. Kojení není exhibice, ale péče o naše děti. Pojďme se spojit a dodat si navzájem sílu, podpořit se v potřebě kojit kdykoli a kdekoli to naše dítě nebo situace vyžaduje," píše se na facebookové stránce události. Zúčastnit by se jí mělo přes 100 lidí.

K protestu se symbolicky přidala i známá novinářka Nora Fridrichová. "Kauza kojící prsa v bance je nic proti tomu, co jsou některé nestoudnice schopné ukázat třeba na kolonádě," napsala na sociální síti.

Kauza kojící prsa v bance je nic proti tomu, co jsou některé nestoudnice schopné ukázat třeba na kolonádě. #dobrydenkozyven pic.twitter.com/AqpGOlmxar

— Nora Fridrichova (@NoraFridrichova) April 13, 2019

Situace zaujala i senátora a bývalého kandidáta na prezidenta Pavla Fischera. "Společnost, která řeší kojení dětí s takovým zápalem, by si také měla uvědomit, že postupně vymírá. Projevy mateřství bychom mohli vnímat prostě jenom vstřícně, jsou důležité a úplně přirozené. Spokojeně pobrukující dítě je obraz plný štěstí, nemusíme se za něj stydět," vyjádřil svůj názor senátor.

Společnost, která řeší kojení dětí s takovým zápalem, by si také měla uvědomit, že postupně vymírá. Projevy mateřství bychom mohli vnímat prostě jenom vstřícně, jsou důležité a úplně přirozené. Spokojeně pobrukující dítě je obraz plný štěstí, nemusíme se za něj stydět.

— Pavel Fischer (@PavelFischer) April 13, 2019

V rámci protestu by ženy měly otevřeně kojit na pobočkách banky, podle vyjádření tiskové mluvčí banky, je akce na pobočkách vítána a sama banka proti tomuto přirozenému chování nic nemá.

Související

Kojení, ilustrační foto

Čína bojuje za kojení dětí. Výsledek nevalný, píše agentura AFP

Agresivní reklama sušeného mléka pro kojence, často nepřátelští zaměstnavatelé a tchyně: čínské matky patří ve světě k těm, které nejméně kojí, a tuto tendenci se prozatím nedaří zvrátit, píše agentura AFP. Jen každé páté čínské dítě je kojeno v prvních šesti měsících výhradně mateřským mlékem, jak to doporučuje Světová zdravotnická organizace (WHO).

Více souvisejících

kojení, mateřské mléko Pavel Fischer banky Nora Fridrichová

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy