Pyrotechnici zlikvidovali nevybuchlou pumu na Litvínovsku

Při výkopových pracích na Litvínovsku byla dnes odpoledne nalezena pětisetlibrová nevybuchlá americká letecká puma.

O její zneškodnění, které trvalo zhruba dvě hodiny, se postarali pyrotechnici, evakuace nebyla nutná.

ČTK to řekla Hana Rubášová z tiskového oddělení policejního prezidia. Kvůli události byla v Litvínově u Unipetrolu uzavřena silnice 27.

Na provoz litvínovské chemičky nález letecké pumy neměl vliv. "Našla se při stavebních pracích mimo areál," řekl dnes ČTK mluvčí Unipetrolu Pavel Kaidl. Podle něj výroba ani zaměstnanci nebyli ohroženi.

Související

Voda, ilustrační fotografie

Stovky lidí v Litvínově zůstaly bez teplé vody

Několik stovek domácností v Litvínově na Mostecku zůstalo dnes dopoledne bez teplé užitkové vody. Postiženi byli obyvatelé 16 panelových domů v okolí ulic Tylova a Valdštejnská, řekl dnes ČTK Jakub Velen, mluvčí společnosti CPI Byty, které dotčené domy patří. Zhruba hodinu po poledni se závadu podařilo opravit.
Ropovod

Přes Litvínov nepovede ropovod Družba, našla se alternativní trasa

Ropovod Družba by měl vést u Litvínova na Mostecku ke státní hranici po alternativní tzv. zelené trase. Shodli se na tom členové pracovní skupiny, v níž jsou zástupci ministerstva průmyslu, krajského úřadu, Mero ČR a dotčených obcí. Původní varianta by vedla přes zastavěné území Litvínova. Zelená trasa je podle obcí šetrnější. ČTK o tom dnes po jednání pracovní skupiny informovala mluvčí státem ovládaného provozovatele ropovodů a investora stavby Mero ČR Radomíra Doležalová.

Více souvisejících

Litvínov bomby pyrotechnici

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

Pavel posvětil nová pravidla pro svazky lidí stejného pohlaví. Platit budou od ledna

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy