Policejní posily zamíří do "výbušného" Šluknovska, nařídil Nečas

Praha - Předseda vlády Petr Nečas (ODS) uložil v úterý ministru vnitra a policejnímu prezidentovi, aby zásadním způsobem za pomoci policejních posil okamžitě řešili bezpečnostní situaci na Šluknovsku a Rumbursku. Situací na severu Čech se zabývala na svém pravidelném zasedání bezpečnostní rada státu.

"Už v odpoledních hodinách byly posíleny policejní síly ze speciální pořádkové jednotky, s tím, že předseda vlády jednoznačně řekl, že zajištění klidu a bezpečnosti v tomto regionu nemá kladeny žádné rozpočtové nebo personální limity a policie má v případě potřeby výrazným způsobem posílit své stavy v tomto regionu," informoval mluvčí vlády Jan Osúch. Nečas už minulý týden uložil ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09), aby ve vládním návrhu rozpočtu na příští rok byla kapitola ministerstva vnitra posílena o 700 milionů korun. Tyto peníze mají jít na provozní výdaje Policie ČR. Do Šluknovského výběžku zamířilo přes 50 policistů. V oblasti se v poslední době odehrálo několik střetů mezi romskými a dalšími místními obyvateli, pořádkové jednotky tu mají zajistit vyšší bezpečnost. O posílení policie požádali sami starostové zdejších obcí, kteří se obávají rasově motivovaných násilností. Policisté budou působit v Novém Boru, Šluknově, Rumburku a Varnsdorfu, a to vždy v odpoledních a nočních hodinách. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu se budou podílet na vyšetřování v oblasti extremismu. Bezpečnostní rada státu schválila také aktualizovaný pandemický plán. Dokument novelizuje svého pět let starého předchůdce o poznatky z období let 2009 až 2010, kdy svět svíral strach z prasečí chřipky. Materiál zapracovává zjištění Světové zdravotnické organizace (WHO), Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) a Evropské unie z období roku a obsahuje konkrétní opatření pro řešení pandemie chřipky.

Související

Petr Nečas u soudu v kauze Nagygate

Nečas, Nagyová a Boček jsou vinní v kauze trafik pro poslance ODS, rozhodl soud

Soud dnes v rámci kauzy tzv. trafik pro poslance ODS vynesl verdikt týkající se bývalého premiéra Petra Nečase (ODS). Nečasovi udělil podmíněný trest v délce 2,5 roku a peněžitý trest ve výši milionu korun. Jeho manželka Jana (dříve Nagyová) a spoluobžalovaný bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček byli odsouzeni k dvouletým podmíněným trestům a pokutě ve výši 300 000 korun. Verdikt není pravomocný.

Více souvisejících

Petr Nečas Romové extremismus

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Michael Schumacher

Novinka ze života Michaela Schumachera. Legendární pilot provdal dceru

Po dlouhých letech mimo veřejné dění se měl legendární sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher údajně objevit na svatbě své dcery Giny-Marii. Podle informací, které zveřejnily weby jako Marca či Sky News, se měla slavnost odehrát na rodinném panství na Mallorce. Pokud jsou tyto zprávy pravdivé, šlo by o první veřejné vystoupení Schumacherova po jeho vážné nehodě na lyžích před téměř 11 lety.

včera

Vláda Petra Fialy

Česko dá rekordní peníze na investice v dopravě. Vláda řešila i pomoc po povodních

Vláda spustí program pomoci podnikatelům a firmám, kteří museli kvůli zářijovým povodním přerušit výrobu a zaměstnance nechat doma na překážkách v práci. Pomůže také lidem, kteří kvůli povodním přišli o svůj příbytek. Schválila na středečním zasedání. Projednala také návrhy novel školského zákona, zákona o elektronizaci zdravotnictví a zákona o silniční dopravě a odsouhlasila také návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury, který na příští rok počítá s rekordní výší investic.

včera

Ministerstvo obrany

Česká armáda oznámila další důležitou investici. Získá dva speciální letouny

Ministerstvo obrany pořídí dva transportní letouny Embraer C-390 Millennium. Armáda ČR díky nim získá nové schopnosti při přepravě lidí nebo materiálu, při hašení rozsáhlých požárů, evakuaci zraněných nebo při tankování paliva. O zakázce dnes ministryně obrany Jana Černochová (ODS) informovala vládu. Smlouva s brazilským výrobcem by měla být uzavřena do několika týdnů a první stroj budou mít vojáci k dispozici už příští rok.

včera

včera

Marian Jurečka

Jurečka utnul spekulace. Řekl, kdy půjdeme do důchodu

Věková hranice pro odchod do důchodu by měla být stanovena na 67 let pro osoby narozené v roce 1989 a později. Tento návrh představil ve středu ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) poslancům. Jde o druhou změnu v důchodové reformě po jejím odeslání z vlády do Sněmovny.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Další vyjádření Íránu k útoku na Izrael: Jednali jsme v sebeobraně. Přijdou další útoky?

Írán jednal v sebeobraně proti Izraeli a neplánuje další útoky, pokud jej izraelský režim nepřiměje k dalším odvetným krokům. Prohlásil to ve středu íránský ministr zahraničí Abbás Arákčí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy