Cikáni to jste posrali. Radnice spí, cikán vraždí

Břeclav - FOTOGRAFIE - Takové transparenty bylo dnes možné vidět v Břeclavi na demonstraci, která by se také dala shrnout do pár slov: Jeden velký dav, dvě demonstrace. Pět set policistů a tři tisíce lidí. To vše na podporu zraněného chlapce z Břeclavi.

Toho měli zranit tři Romové minulý týden v neděli. Život mu zachránila až nároční operace. Jeho přátelé pak svolali na dnešní den demonstraci, která měla upozornit na nepřizpůsobivé občany. Nakonec se ale k akci přidala i Dělnická mládež, tedy jakási odnož mladých z Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS).Ze dvou ohlášených průvodů se tak, de facto, stal jeden velký průvod. Místní obyvatelé ale dali jasně najevo, že je předvolební přihřívání polívčičky DSSS vůbec nezajímá. Na náměstí tak opustili šéfa této strany Vandase a vydali se diskutovat k radnici se starostou Oldřichem Ryšavým. Dav pak dal jasně najevo, že se mu nelíbí současná politika radnice a že je vina částečně i na ní. Ozývalo se pak i skandování Piškula, Piškula – tedy jméno minulého starosty města.Lidé se poté postupně rozptýlili a pochod tak v podstatě skončil. Několik radikálů se ale neplánovaně vydalo na ulici Riegerovu, kde bydlí větší množství Romů. Tady však narazili na policejní těžkooděnce, kteří nedopustili, aby došlo k nepokojům. Po několika desítkách minut se pak všichni rozešli. Celá akce se tak zejména díky precizní práci policie obešla bez větších problémů.Většina účastní má ale jasno, pochodem se to nevyřešilo. A nevyřeší se to ni v nejbližší době. Romové posedávající v centru města od svítání do soumraku a mnohdy i déle. Děti, které místo do školy jezdí se železným šrotem a minimální snaha radnice razantně zakročit – tak vidí běžný obyvatel Břeclavi to, co dnešní zpravodajci nazývají nespokojeností s nepřizpůsobivými občany…

Související

České Budějovice

Česká města kvůli koronakrizi mění plány. Ubytovací poplatky se zvyšovat nebudou

Města v Česku příští rok ubytovací poplatky většinou nezvýší, případně dokonce vůbec nezavedou, ačkoli to některá původně plánovala. Důvodem je podle ankety ČTK mezi představiteli měst koronavirová krize. Výrazné zvýšení chystají jen některá města v horských či lázeňských oblastech. Od ledna 2021 obce mohou ze zákona stanovit vyhláškou výši poplatku až na 50 korun za osobu na den.
Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Břeclav rozdává seniorům dezinfekci zdarma

Břeclav rozdává seniorům dezinfekci zdarma, jde celkem o 3000 lahviček. V centru je rozdávají dobrovolníci, k mání jsou i v obchodech. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí radnice Jana Pelcová.

Více souvisejících

břeclav Romové

Aktuálně se děje

před 23 minutami

Aktualizováno před 31 minutami

Aktualizováno před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy