Režisér Kačer o obviněné Salačové: Zatím vypadá jako zrádce

Praha - Režisér Jan Kačer, který se v minulosti zaručil za vazebně stíhané Davida Ratha, se vyjádřil ke korunní svědkyni Ivaně Salačové. Připomněl jí, že má v rukou osud obviněných v celé korupční kauze.

Známý režisér a herec Jan Kačer je pravidelným divákem na soudním líčení s Davidem Rathem, který se snaží obhájit svou nevinu před žalobou z korupce. Režisér se dokonce zaručil za Davida Ratha, aby byl propuštěn z vazby. Víc jak rok trvající vazba mu totiž přišla zbytečná a ponižující. Neúspěšně. Rath ve vazbě zůstal dodnes.

I proto Kačer dochází pravidelně na soudní líčení, kde chce podle vlastních slov vidět soud na vlastní oči a ne zprostředkovaně z médií. V rozhovoru pro lidovky.cz se mimo jiné rozpovídal o Ivaně Salačové.

"S paní Salačovou mám osobní problém. Vůbec nevím, jaká je a jestli skutečně touží po pravdě. V tomto procesu ale bohužel vypadá jako zrádce. Je to jako v pohádkách: sedí stranou, s nikým nemluví, nikdo nemluví s ní a ona se začíná podobat nečemu, co se dá nazvat "divnej člověk". Nechci jí vůbec ubližovat, neboť si myslím, že ten proces není proti ní, ale i ona má strašnou odpovědnost. Zatím to vypadá, že je jediný hmatatelný svědek. Řada těch devíti lidí závisí na jejích slovech, paměti a pravdivosti. Nechtěl bych být v její kůži nebo v kůži jejích příbuzných," řekl.

Salačová je jedinou spolupracující obviněnou. Výměnou za poskytnutí pravdivých informací může získat až podmíněný trest. Vypovídat se prý rozhodla po poradě s rodinou právě kvůli možnosti sníženého trestu.

Související

Marta Kubišová

Kubišová truchlí: Táňa Fischerová byla úžasná ženská, všude šířila dobro

Zesnulá herečka a občanská aktivistka Táňa Fischerová byla podle zpěvačky Marty Kubišové neobyčejně statečná žena, která svůj nelehký osud nesla s velkou noblesou. Na Fischerovou, která zemřela dnes ve věku 72 let, Kubišová vzpomíná s láskou, stejně jako její dlouholetý spolupracovník, režisér a herec Jan Kačer. Fischerovou obdivovali i další její profesní kolegové, herec Jan Potměšil a režisér Jiří Strach.

Více souvisejících

Jan Kačer David Rath Ivana Salačová (obžalovaná v kauze Rath)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy