2422 nakažených. Počet pacientů s koronavirem rekordně stoupnul

Počet potvrzených případů nákazy novým koronavirem v Česku stoupl v pátek o 373, což je zatím nejvyšší denní přírůstek. Celkem je v celém Česku k dnešnímu ránu evidováno 2422 potvrzených případů. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví ke koronaviru.

Roste také počet testů na koronavirus. Za pátek jich zdravotníci provedli 5247, tedy asi o 800 více než o den dříve. Celkem už bylo na koronavirus v Česku provedeno 36.374 testů.

Počet pacientů vyléčených z nemoci COVID-19 se změnil naposledy v pátek, kdy lékaři oznámili 11. případ. Počet úmrtí pacientů s koronavirem zůstává na devíti.

Dosud nejvyšší denní přírůstek počtu nakažených zaznamenalo ministerstvo zdravotnictví ve středu, a to 291 případů. Ve čtvrtek počet nových testů s pozitivním výsledkem klesl na 259.

Související

Bill Clinton na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024) Prohlédněte si galerii

25 let od vstupu ČR do NATO: Bill Clinton hovořil o vztazích s Ruskem, Pavel o Ukrajině

Vstup České republiky do Severoatlantické aliance (NATO) před 25 lety byl zlomovým okamžikem, který otevřel novou kapitolu v bezpečnostní politice země a celého regionu střední Evropy. Tento krok, který byl doprovázen podobnými kroky dalších zemí střední a východní Evropy, představoval strategický posun směrem k zajištění stability a obrany před možnými hrozbami a agresí. Shodli se na tom účastníci konference připomínající 25. výročí členství České republiky v NATO.

Více souvisejících

Česká republika Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy